Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Valiliğinden Yeni Kararlar Geldi

Balıkesir Valiliğinden Yeni Kararlar Geldi

 

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Hasan Şıldak başkanlığında bu gün toplantı yaptı. Hıfzıssıhha Kurulu toplantıda özellikle son günlerde artan Covid-19 yeni vaka sayısını değerlendirdi. İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun yaptığı değerlendirme toplantısından yeni kararlar çıktı.

 

Komisyonlar Bütün Sanayi Tesisleri Ve Fabrikaları Denetleyecek

Alınan Yeni Kararlar doğrultusunda, Valilik bünyesinde oluşturulan denetim komisyonları Bütün sanayi tesisleri ve fabrikaların Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından belirlediği kriterlere göre denetleyecek.

Kesintisiz Hes Kodu Uygulaması Kontrolü

Komisyonlar ayrıca, Toplu ulaşım araçları ve bütün servis araçlarının HES kodu uygulamasını denetleyecek. Özellikle yolcu kapasitesi yönünden her gün trafik ve zabıta birimleri tarafından kesintisiz olarak kontrol edilecek.

Kırsal Mahalleler Mercek Altına Alınıyor

Alınan yeni karalarda kırsal mahalleler ile ilgili kararlar da var. Bu kararlar arasında öne çıkan ayrıntı, süt toplama merkezlerinde Maske ve mesafe kuralına uyulması. Kaymakamlıklar tarafından oluşturulacan komisyonlar, ayrıca  Kırsal mahallelerde faaliyete kapalı olan kahvehaneler ve bakkal, market gibi yerleri de denetleyecek. Özellikle de bunların çevresinde toplanılmasına ve oturulmasına izin verilmemesini sağlayacak denetimler yapacak.

Toplu Halde Bulunulması, Oturulmasını Engelleyecek

Komisyon üyeleri bütün yerleşim yerlerinde iş yerlerinin önünde, cadde ve sokaklarda, çay ocaklarının çevresinde toplu halde bulunulması, oturulması ve mesafe kuralının ihlal edilmesine denetimle engel olacak.

Ortak Kullanım Alanlarının Toplu Şekilde Kullanılmasına İzin Verilmeyecek

Ayrıca, Vatandaşlara akraba, komşu, hasta vb. ev ziyaretleri yapılmamasına, gün düzenlenmemesi konusunda uyarıda bulunulmasını engelleyecek. Özellikle Apartman ve site gibi toplu ikamet alanları takipte olacak. Ama bahçe gibi ortak kullanım alanlarının toplu şekilde kullanılmasına izin verilmeyecek.

Bir diğer önemli karar, Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan gün ve saatlerde vatandaşlar tarafından kendilerine sağlanan bazı imkân ve kolaylıkların istismar edilmesinin engellenmesine, bu kapsamda bütün kolluk birimleri tarafından belirtilen gün ve saatlerde denetim uygulanmasına, taşıt araçlarında bulunanlara ve yayalara dışarıda bulunma sebeplerinin sorulmasına, ibraz edilen belgelerin gerçek durumu yansıtıp yansıtmadığının incelenmesi oldu.

Haber: Kamil Akyürek

Ilisik Vaka

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu