Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Valiliğinden Yeni Kısıtlama Kararları Geldi

Balıkesir Valiliğinden Yeni Kısıtlama Kararları Geldi

 

Balıkesir Valiliğinden Yeni Kısıtlama Kararları Geldi. Balıkesir Valiğinden yapılan duyuru ile Balıkesir’de Covid-19 nedeni ile alınan tedbirlerle ilgili yeni kısıtlama kararları alındığı belirtildi.

 

Valilik Tarafından Duyuruldu

Yapılan basın duyurusun da, tüm ülkeyle birlikte İlimizde de koronavirüs salgınında yaşanan artış dolayısıyla Vali Hasan Şıldak başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yeni kararlar alındığı ifade edildi.

Kırsal Mahalle Kahveleri 21.00’de Kapanacak

Alınan karara göre, Kırsal mahallelerde faaliyet gösteren kahvehanelerin en geç saat 21.00’de kapatılmasının sağlanması, bunun yanında vatandaşların bir arada bulunmasının en yüksek düzeyde olabileceği lokanta, restoran, kafe, kafeterya, kahvehane, çay ocağı, pastane gibi yeme içme yerlerinde müşterilerin yiyip içmedikleri esnada maske takmalarının zorunlu hale getirildi.

65 Yaş Üstüne Yeni Kısıtlama

İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı yeni kararlar arasında 65 yaş üstü ile ilgili kısıtlama da var. Buna göre, Kalabalık olunabilecek ortamların başında gelen pazar yerleri ve toplu taşıma araçları için de bir takım tedbirler alındı. Alınan karar gereği yüksek risk grubu olan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların, saat 14.00’den sonra pazaryerlerine girmesinin ve toplu ulaşım araçlarını kullanmasının kısıtlandı.

15 Yaş Altına da Kısıtlama Getirildi

Pazaryerleri için bir karar da salgının başından itibaren hastalığı taşımada yüksek risk grubu olan 15 yaşın altında olan çocuklar ile ilgili oldu. Alınan karar gereği bu grubun pazaryerlerine girmeleri kısıtlandı. Kararlar; pandemi tedbirlerine daha sıkı uyulması gerektiğine dikkat çekerken vatandaşların cadde, sokak, meydan, park, pazaryeri gibi açık alanlarda yürürken sigara, tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesi de yasaklandı.

 

Pazar Alanları Gerekirse Genişletilecek;

 

Vali Şıldak’ın her fırsatta üzerinde durduğu ‘pandemiyle mücadelede birlik olma’ vurgusu alınan kararlarda da dikkat çekerken, pazaryerlerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla kaymakamlık, belediye ve ilgili meslek odası tarafından birlikte yapılacak çalışma ile pazar alanının genişletilmesi, pazardaki satıcı sayısının azaltılması için birden fazla güne yayılması, sokak ve caddelerde kurulan pazarlarda her iki tarafa da tezgah konulmasının önlenmesi gibi yöntemler ile tedbirlere aykırı düzeyde kalabalık oluşmasının önüne geçilmesi karar verildi.

Yoğun Denetimler Artarak Sürecek

Salgının önüne geçilmesinde, tedbirlere samimi ve sıkı bir şekilde uyulmasının önemini hatırlatan denetimlerin arttırılması da alınan kararla amaçlandı. “kalabalık ortamlar teşkil ederek bulaş riskini arttıran pazaryerleri, toplu ulaşım araçları, lokanta, restoran, kafe, kafeterya, pastane, kahvehane, çay ocağı gibi yeme içme yerleri ile yoğunluk yaşanan cadde, sokak ve meydanlarda yapılan denetimlerin arttırılması, vatandaşların bu alanlarda kurallara daha dikkatli şekilde uymaları gerektiğinin sürekli olarak hatırlatılacaktır.” denildi.

Kararlara Uymayanlar Cezalandırılacak

Alınan kararlara uymayarak toplum sağlığını tehlikeye atan kişilere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı da alınan kararlar arasında.

Haber: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Bütün sıkıntı küçük esnafta pazarlarda birazda avm leri denetleyin bir canımız var onuda gelin siz alın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu