Gündem

Balıkesir Valisi Engelli Gençlerle Askerlik Coşkusu Yaşadı

Balıkesir Valisi Engelli Gençlerle Askerlik Coşkusu Yaşadı

 

Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda bir günlük temsili askerlik yapan engelli gençlere terhis belgelerinin verildiği törene katıldı.

 

BAYRAM COŞKUSU İÇİNDE ASKER GÖNDERDİLER

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Dr. Tayfun Türkoğlu anne ve babaların evlatlarını Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına, bir bayram coşkusu içinde gönderdiklerini söyledi. Silah altına alınmaları mümkün olmayan özel vatandaşların bu ödevlerini sembolik olarak da olsa yerine getirebilmeleri maksadıyla her yıl Mayıs ayı içinde temsili askerlik uygulamasının icra edildiğini, asker ocağının kendine özgü sıcak ortamını kısa süreli de olsa yaşayacaklarını dile getirdi.

RESMİ GEÇİT TÖRENİ VE ASKERLİK YEMİNİ

Bir gün süreyle askerlik heyecanı yaşayan engelli gençler Türk Bayrağı ve silah üzerine el koyarak yemin etti. Ailelerinin gururlu bakışlarıyla askerlik yemini eden engelli bireyler katılımcılar tarafından büyük akış aldı. Vatani görevlerini başarıyla tamamlayan engelli askerlerin terhis belgeleri ise Vali Şıldak ve protokol üyeleri tarafından verildi. Belgelerin verilmesinden sonra askerler resmi geçit ile ailelerine duygu dolu anlar yaşattı.

KATILIMCILAR

Törene Vali Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak’ın yanı sıra Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Ergin Dinç, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğg. Mahmut Büyükcingi, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Dr. Tayfun Türkoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ertem Küçük, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, askeri personel ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu