GündemEğitim

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Vali Hasan Şıldak öğretmenler gününe ilişkin açıklama yaptı.

 

‘’Dünyanın En Kutsal Saygın Mesleği’’

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın açıklamasında;  Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği 24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlik, gücünü sevgiden ve fedakârlıktan alan dünyanın en kutsal, en saygın mesleğidir’ ’ifadeleri yer aldı.

‘’Emek, Özveri Sabır Ve Hoşgörü İster’’

Vali Hasan Şıldak ayrıca, ‘’Bu onurlu mesleğin üyeleri olan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın ihtiyaçlarına göre geleceğe hazırlamaktadırlar. Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğrenci ile arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan, bedeli hiçbir karşılıkla ölçülemeyecek kadar özel bir meslektir’ ’diye konuştu.

‘’ Öğretmenlerimizin Değerli Çabaları Ve Katkıları’’

Vali Hasan Şıldak konuşmasına şöyle devam etti, ‘’Eğitim, geleceğimizi doğru bir şekilde inşa etmemize imkân sağlayan en önemli etkendir. Valiliğimizin öncülüğünde yürütülmekte olan, Balıkesir’in eğitim potansiyeline güç kazandıran Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi ile eğitimin ihtiyaç duyduğu rehberliği öğretmenlerimizin değerli çabaları ve katkıları ile sürdürmekteyiz’’.

‘’ 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum’

Vali Hasan Şıldak, ‘‘Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum’ ’dedi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu