Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Valisi Şıldak’tan ‘Ev’ Uyarısı!

Balıkesir Valisi Şıldak’tan ‘Ev’ Uyarısı!

 

Balıkesir Valisi Şıldak’tan ‘Ev’ Uyarısı! Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, artan Covid-19 vakaları ile mücadele kapsamında sık sık yaptığı uyarılarla farkındalık yaratmaya devam ediyor. Balıkesir’de uygulanan kısıtlamalara uyma konusunda vatandaşlara teşekkür eden Vali Şıldak, virüsün evlerde yayıldığına dikkat çekti.

 

Virüsün En Hızlı Yayıldığı Yerler Evler

Vali Şıldak, Balıkesirlileri kış mevsimi olması dolayısıyla da virüsün bulaş hızının en yüksek olduğu evlerde uyulması gerekenlerle ilgili uyardı. Yaşanan salgın ile ilgili alınan tedbirler dolasıyla virüsün yayılımının azalması hedeflenirken, vatandaşlar tarafından evlerinde de aynı hassasiyetin gösterilmesi için Vali Şıldak, sosyal medya hesaplarından sık sık uyarılarda bulunurken, bugünkü paylaşımında en güvenli yerin herkesin kendi evi olduğu vurgusunu yineledi.

Ev Ziyaretleri

 

Özel Gün ve Törenlere Dikkat Çekti

Vali Şıldak, evlerde toplu şekilde bir araya gelinebilecek her türlü ziyaret ve kutlamanın çok risk oluşturduğunu belirttiği paylaşımında;

“Değerli Vatandaşlarımız, İçinde bulunduğumuz dönemde salgın hastalık en çok EVLERDE bulaşıyor!  İlimizde vakaların en fazla ve en hızlı yayıldığı yer EVLER! Komşu ziyaretleri, Akraba ziyaretleri, Hasta ziyaretleri, Taziye ziyaretleri, Mevlid, Toplu yemek, Gün düzenlenmesi, Doğum günü, yılbaşı kutlamaları,Kesinlikle yapılmamalıdır! Kendinizi ve çevrenizdeki insanların sağlığını riske atmayın! En güvenli yerin KENDİ EVİNİZ olduğunu unutmayın!” ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu