GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir Valisi’nden 8 Mart Karanfili

Balıkesir Valisi’nden 8 Mart Karanfili

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Valiliğinde görev yapan kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. Şıldak, bürolarında ziyaret ettiği kadın personele günün anısına hediye verdi. Kadın personeller bu özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Vali Şıldak’a teşekkür ettiler.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Karanfilli Kutlama

 

Vali Şıldak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri dolayısıyla kadınların gününü kutlamak ve kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturulması için açılan stantları ziyaret etti.  Vali Hasan Şıldak stantları gezerek kurumların kadına yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şıldak alanda bulunan kadınların günlerini kutlayarak karanfil hediye etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Şıldak, kadına yönelik her türlü olumsuz tutum ve davranışın kabul edilemeyeceğini vurguladı.

 

0F7Eb33F 7B84 41F7 9B56 563927B8B766

 

‘’MOTTOMUZ SIFIR TOLERANS’’

 

Şıldak, “Kadınlara yönelik bütün olumsuz vakaları; kolluk birimlerimiz, aile müdürlüğümüz, adli teşkilatlarımız çok yakından takip ediyoruz. En önemli gündemimiz, en hassas olduğumuz konulardan biri olarak kadınlar; her zaman baş tacımızdır. Bu konuda hedefimiz bir vakanın bile olmaması hedefi ve sıfır tolerans mottosuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki talimatlarını, önceliklerini ve hassasiyetini alana yansıtmak. Gün geçtikçe toplumdaki bilinçlenme seviyesi yükseldikçe bunların giderek azalacağını ve tedbirlerin etkili olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

E8Bb7A58 Ab83 4F27 Bff2 51D8E8257Ee0

 

‘’ZERAFET,NEZAKET KARDEŞLİK ANLAYIŞI’’

 

Kadına yönelik şiddette karşı başlatılan elektronik kelepçe uygulamasının Balıkesir’de titizlikle uygulandığını söyleyen Şıldak, “Bu konuda hassasiyet göstermeyen, duyarlı olmayan vebaline katlanır. Tavizsiz bir şekilde bu konuyla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadın toplumumuzun en değerli varlığıdır. Kadının olduğu yerde zerafet, nezaket, kardeşlik ve anlayış hakim olur. Bu vesile ile bütün kadınlarımızın bu özel günlerini kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 

03

 

KADINLAR GÜNÜNDE BİLGİLENDİRME

 

Kurtdereli Heykeli önünde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Balıkesir Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Altıeylül ve Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ekipleri tarafından açılan stantlarda toplumdaki hassasiyetin arttırılması için bilgilendirmeler de yapıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu