Gündem

Balıkesir Valisinden Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

Balıkesir Valisinden Yaşlılara Saygı Haftası Mesajı

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak 18-24 Mart Yaşlılar Haftasında yaşlılara saygı ve sevginin önemini belirten bir mesaj yayımladı.

 

‘’BİZİ AYDINLATAN BİZE YOL GÖSTEREN YAŞLILARIMIZ’’

 

Şıldak mesajında : ‘’Hayatın çeşitli evreleri vardır. Bu evrelerden biri de yaşlılıktır. İnsan ömrünün olgunluk dönemine rastlayan yaşlılık, geçmişle gelecek arasında kurulan köprünün yapı taşıdır. Yaşlılık, etkinlik ve üretkenlik sürdürüldükçe anlam taşımaktadır. Geçmişi bugüne taşıyan yaşlılarımız, ayrıca tecrübeleriyle bize yol gösteren, fikirleriyle bizi aydınlatan, yaşanmışlıklarıyla olgun başaklar gibi vakarlı hale gelen değerlerimizdir. Milli, ahlaki ve kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmamızı sağlayan yaşlılarımıza karşı, günlük hayatı zorlaştıran koşulların iyileştirilmesi, gelişen ve değişen konularda destek olunması ve onların mutluluğu için gereken fedakârlığın gösterilmesi gerekmektedir. Yaşlılarımıza sevgi, saygı ve ayrıca hürmet göstermek, millet olarak taşıdığımız en önemli hasletlerimizden biridir’’dedi.

 

Enrgevcxiaia10P

 

VALİ ŞILDAK ‘’TOPLUMUMUZUN REHBERLERİ ‘’

 

Vali Hasan Şıldak : ‘’Toplumumuzun rehberleri olan büyüklerimizi sadece özel gün ve ayrıca haftalarda değil, yılın her gününde hatırlayarak, yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Tecrübeleriyle bugünümüzü aydınlatan yaşlılarımızın, ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmek ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak için devletimiz gereken çalışmaları yapmaktadır. Devletimizin yaşlılara sunduğu hizmetlerin yanı sıra, aile fertlerinin büyükten küçüğe yaşlıların elinden tutması, onlara sevgi ve saygıda kusur etmemesi yaşlılığı, yalnızlığın ve ayrıca umutsuzluğun yaşandığı bir dönem olmaktan çıkararak, her yaşın kendine özgü güzellikleri ile yaşanabileceği bir dönem haline getirecektir. Bu duygularla, Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, bütün büyüklerimize sağlıklı ve huzur dolu bir hayat temennisiyle, ayrıca saygılar sunuyorum’’dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu