Balıkesir Son Dakika Haberleriİlçe Haberleri

Balıkesir ve Tekirdağ’da Suç Örgütü Çökertildi 

Balıkesir ve Tekirdağ'da faaliyet gösteren 2 organize suç örgütü çökertildi.

Balıkesir ve Tekirdağ’da Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen “Kafes-38” operasyonları kapsamında Balıkesir ve Tekirdağ’da faaliyet gösteren 2 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda örgüt elebaşıları ile birlikte 16 şüphelinin yakalandığını belirtti.

4 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Balıkesir’de Cengiz Güven’in, Tekirdağ’da ise Nevzat Halitoğlu’nun elebaşılığını yaptığı örgütlerin, ekonomik suçlar başta olmak üzere çeşitli suç faaliyetlerinde bulundukları tespit edildi. Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Balıkesir, Burdur, Manisa ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlıklarınca gerçekleştirildi.

Örgütün Suç Uygulaması Ortaya Çıktı

Operasyonlar neticesinde, örgütlerin vatandaşlara faizle borç para verip vadesi geldiğinde faiz artırarak baskı uyguladığı, varlıklı iş adamlarını hedef alarak zorla alıkoyduğu ve fidye talep ettiği belirlendi. Ayrıca uyuşturucu ticareti ve silah kaçakçılığı gibi suç faaliyetlerinin de yürütüldüğü ortaya çıktı.

58 Milyon TL’ye El Koyuldu

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda el konulan 312 adet senet, 5 adet çek, uyuşturucu madde, para, tapu, silah ve mühimmatın yanı sıra 58 milyon TL değerindeki malvarlığına tedbir kararı uygulanacağını açıkladı. Operasyonları gerçekleştiren Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma’yı tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Suç örgütü kurarak halkımızın huzurunu bozanların her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız.” dedi.

Haber: Bülten

Balıkesir ve Tekirdağ’da Suç Örgütü Çökertildi 

Balıkesir’de Narkogüç-48 Operasyonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu