GündemDünyadan HaberlerEğitim

Balıkesir “Yarın Çok Genç Olacak Projesi”ne Ev Sahipliği Yaptı

Balıkesir “Yarın Çok Genç Olacak Projesi”ne Ev Sahipliği Yaptı

İçişleri Bakanlığının özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki 9. ve 10. sınıf öğrencileri için başlattığı “Yarın Çok Genç Olacak” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında gençlik liderlerimizin rehberlik ettiği 8 ilden gelen misafir öğrenci ilimizdeki gezi programında.

Balıkesir Valiliği himayelerinde, ’Yarın Çok Genç Olacak’ projesi gezi programı kapsamında, Adana, Ağrı, Ardahan, Batman, Iğdır, Kırıkkale, Şanlıurfa ve Şırnak’tan gelen öğrencilere Manyas, Sındırgı, Savaştepe ve Edremit Gençlik Merkezi Liderlerimiz rehberlik etti. Gelen gençleri karşılayan liderlerimiz ile birlikte, Ayvalık ilçemizde, AFAD tarafından hazırlanan Afet Gönüllülük Eğitimi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan Güvenli Trafik Eğitimi Atölyesi, trafik eğitimi aldılar. Ardından Havran’daki Kocaseyit Köyü’nde Seyit Onbaşı Anıt Mezarı ile Balıkesir Valiliği’ni ziyaret etmek üzere Ayvalık’tan ayrıldılar.

Çanakkale Kahramanı Havranlı Seyit Onbaşı’nın kabrini ve alanda bulunan müzeyi ziyaret ettiler. Havran Kaymakamı Enver Özderin, Belediye Başkanı Emin Ersoy ve Seyit Onbaşı’nın Torunu Muhammet Yıkar ziyarete gelen öğrencilere Havran ve Seyit Onbaşının hayatı ile ilgili bilgiler verdi. Öğrenciler Çanakkale Kahramanı Koca Seyit (Seyit Onbaşının) mezarı başında dualar okudu.

Daha sonra Balıkesir Valiliğini ziyaret eden gençler Vali Hasan Şıldak ile görüştü. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Şıldak, ayrıca öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Vali Hasan Şıldak; “Ülkemizin her yeri çok güzel, siz de bu güzelliklerle dolu İlimizde gördüklerinizi gittiğinizde ailenizle, çevrenizle paylaşın. İlimizde Kuva-yi Milli Müzemizi ziyaret edeceksiniz. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda Kurtuluş Savaşımızın örgütlenmesi, güçlenmesi, halkımızın desteği ile Kuva-yi Milliye çatısı altında gerçekleşmiş. Bu hareket; Anadolu’da Balıkesir’de başladı. Büyüklerimizin bu mücadelesini, insanlarımızın bu ülkeye nasıl sahip çıktığını müzemizde göreceksiniz. Ben de sizi İlimizde görmekten ayrıca büyük mutluluk duydum.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu