Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Yoğun Kar Yağışına Hazırlanıyor

Balıkesir Yoğun Kar Yağışına Hazırlanıyor

 

Balıkesir’de bu hafta sonu yoğun kar yağışına neden olacak bir soğuk hava sistemi etkili olacak. Ayrıca, Metoroloji uzmanları söz konusu yağışların bir hafta sürmesinin beklendiğini belirtiyor.

 

Balikesirde Yogun Kar Yagisi Bekleniyor

Parametreler Doğrultusunda Kuvvetli Bir Sistem

22 Ocak Cumartesi günü yağmurla başlaması beklenen yağışların gece saatleri itibari ile Kat yağışına dönüşeceği belirtiliyor.  Ayrıca, yaklaşık 1 hafta sürmesi beklenen soğuk hava sisteminin, olumsuz  koşullar yaratacağı ifade ediliyor. Meteorolojik tahminler, hafta sonu gelecek sistemin, meteorolojik parametreler doğrultusunda kuvvetli bir sistem olduğunu vurguluyor.

Balikesir Yogun Kar

Hem Barajları Dolduracak Hem Kar Sevinci Yaratacak

Tahminlerin gerçekleşmesi söz konusu olursa, Balıkesir’de kar örtüsü açısından bir rekor daha gelebilir. Geçtiğimiz yılın kışında görülen etkili kar yağışı 41 cm örtü oluşturmuş ve yılların rekoru gelmişti. Hafta sonu etkili olacak soğuk ve yağışlı sistemin bu rekoru kırabileceği ifade ediliyor. Öte yandan, bu yağışların özellikle baraj sularına ciddi katkı sağlayacağı ifade ediliyor. Ayrıca, Balıkesir genelinde ortaya çıkacak kar manzaraları da kar sevincini yaşatacak.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu