Balıkesir'de 1 Haftada 54 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Jandarma ekipleri Ayvalık ve Karesi’de düzensiz göç olaylarına müdahale etti

Balıkesir'de 1 Haftada 54 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Balıkesir’de 1 Haftada 54 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Kaçış için riskli bölgelerde denetim arttırıldı; bir organizatör tutuklandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, göçmen kaçakçılığını önlemek amacıyla 28 Ekim – 03 Kasım 2024 tarihleri arasında riskli kıyı bölgelerinde denetim ve keşif faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Göçmenlerin yasa dışı yollarla ülkeden çıkmasını önlemek amacıyla özellikle Ayvalık ve Karesi ilçelerindeki koylar ve kıyı şeritleri sıkı kontrollerden geçirildi.

Balıkesir'de 1 Haftada 54 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Balıkesir’De 1 Haftada 54 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Ayvalık ve Karesi’de Düzensiz Göçe Müdahale
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’ndan edinilen bilgiye göre Söz konusu tarihlerde yapılan denetimlerde Ayvalık ve Karesi’de toplam 5 düzensiz göç olayı tespit edildi. Operasyonlarda 52’si Afganistan, 2’si Suriye uyruklu olmak üzere toplam 54 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt dışına çıkışını organize eden bir kişi de gözaltına alındı.

Organizatöre Tutuklama Kararı
Yakalanan organizatör, adli makamlarca çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, suçların önlenmesi ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla göçmen kaçakçılığına karşı denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini bildirdi.

Balıkesir’de Jandarma Operasyonlarında 260 Şahıs Yakalandı

Bülten

balıkesir düzensiz göçmen Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Afganistan Uyruklu Suriye Uyruklu 28 Ekim - 03 Kasım 2024 tarihleri arasında