Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de 1 Haziran’a Kadar Hafta Sonu Kısıtlaması Sürecek

Balıkesir’de 1 Haziran’a Kadar Hafta Sonu Kısıtlaması Sürecek

 

17 Mayıs saat 05.00’te sona erecek tam kapanma sonrası için normalleşme takvimi belli oldu.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, Cumartesi-Pazar kısıtlamaları 1 Haziran’a kadar sürecek. Ayrıca hafta içi 21.00-05.00 arası yine sokağa çıkma kısıtlaması sürecek. Bakanlık genelgede ayrıca, kısıtlamada ki muafiyetlere ve açık olacak işyerlerine dair açıklama da yaptı.

İşte Bakanlığın genelgede yer alan muafiyet ve açık olacak işyerlerine dair maddeler:

– Sokağa çıkma kısıtlamasında, üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf olacak.

– Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek. Ayrıca, vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için bu yerlerden alışveriş yapma imkanı da var. Ancak, bunu araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ve  ikametlerine en yakın işyerlerinden yapacak.

-Fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla, sadece market ve bakkallara ekmek servisi olacak. Ayrıca, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

-Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını VEFA Sosyal Destek Grupları karşılayacak

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu