Balıkesir’de 10 Burda Hayat Boyu Öğrenmeye Kapı Açtı
Balıkesir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası"nı başlattı

Balıkesir’de 10 Burda Hayat Boyu Öğrenme ye Kapı Açtı
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. 27 Mayıs 2025 Salı günü 10 Burda AVM’de yer alan Sahne 10 alanında gerçekleştirilen sergi açılışı, sanatseverler ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.
Sergi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in davetiyle düzenlendi. Açılışta kursiyerlerin yıl boyunca emek vererek hazırladığı birbirinden değerli el sanatları eserleri sergilendi. Balıkesir’in kültürel mirasını ve zenginliğini yansıtan çalışmalar, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı.
Yöresel El Sanatları Göz Kamaştırdı
Sergide, Balıkesir pullusu, Gönen oyaları, dantel işler, tel kırma, ahşap boyama, keçe çalışmaları ve takı tasarımlarına kadar pek çok el emeği ürün yer aldı. Özellikle Anadolu’nun geleneksel motifleriyle işlenmiş el sanatları, kursiyerlerin ince işçiliğini ve sanata olan bağlılığını gözler önüne serdi.
El emeğinin değerini yansıtan bu özel etkinlikte, farklı yaş ve meslek gruplarından gelen kursiyerlerin üretimleri bir araya getirildi. Sergi, hem kadınların üretimdeki gücünü hem de hayat boyu öğrenmenin önemini vurguladı.
Murat Demir: “Öğrenmenin Yaşı Yok”
Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, hayat boyu öğrenme kültürünün yaygınlaştırılmasının önemine değinerek şunları söyledi:
“Bu sergi, sadece bir yıl sonu faaliyeti değil; hayat boyu öğrenmenin, üretmenin ve paylaşmanın güzel bir örneğidir. Kursiyerlerimizin özverisiyle ortaya çıkan bu eserler, Balıkesir’in kültürel dokusunu geleceğe taşıyor. Öğrenmenin yaşı yok. Her bireyin potansiyelini ortaya koyabilmesi için destek vermeye devam edeceğiz.”
Kadın Emeği Öne Çıktı
Sergide yer alan ürünlerin büyük çoğunluğunun kadın kursiyerler tarafından hazırlanması, kadın emeğine verilen önemi bir kez daha ortaya koydu. Kursiyerler, eğitim aldıkları halk eğitim merkezleri aracılığıyla hem yeni beceriler kazandıklarını hem de sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının güçlendiğini ifade etti.
Sergi Gün Boyunca Ziyarete Açık
Açılış töreninin ardından sergi, gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık kaldı. Alışveriş merkezine gelen çok sayıda ziyaretçi, kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünleri yakından inceledi, bazı eserleri satın alarak destek verdi.
Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu sergi, öğrenmenin sürekliliğini ve üretimin dönüştürücü gücünü bir kez daha vurgularken; Balıkesir’in kültürel değerlerini yaşatma konusunda önemli bir örnek oluşturdu.
Nursima Akyürek