GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de 10 Kasım

Balıkesir’de 10 Kasım

Türkiye’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl ölüm saatinde anma düzenliyorlar. Balıkesir’de ve tüm Türkiye’de bu sene de  10 Kasım’da Atatürk anacaklar. Resmi törenler, ziyaretler gerçekleşecek. Televizyon ve radyo kanallarında Atatürk ve ayrıca silah arkadaşlarının başarıları anlatacaklar.

10 Kasım günü Atatürk tüm yurtta anılıyor

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümü, kendisinin sağlığının 1937 yılından itibaren bozulmaya başlamasına müteakiben 10 Kasım 1938’de gerçekleşti. Ölümünün ardından, 21 Kasım 1938’de geçici olarak Ankara Etnografya Müzesi’ne konulan naaşı, 10 Kasım 1953’te kendisi için inşa edilmiş anıt mezar olan Anıtkabir’e naklettiler. 10 Kasım 2021 Atatürk’ün ölümünün kaçıncı yıl dönümü? Atatürk’ün vefatının ayrıca kaçıncı yılı? sorularının yanıtı araştırılıyor…

ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜNÜN KAÇINCI YIL DÖNÜMÜ?

10 Kasım 2019 Atatürk’ün ölümünün 83’ncü yıl dönümüdür. Hayatını vatanının bağımsızlığına adayan, askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını yazdıran, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanlığını yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 83 yıl önce 10 Kasım 1938’de, saat dokuzu beş geçe milletine veda etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu