GündemEğitim

BALIKESİR’DE 15 BİN 312 ÖĞRENCİ DERS’TE

BALIKESİR’DE 15 BİN 312 ÖĞRENCİ DERS’TE

 

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizdeki tüm okullarda da okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ilk ders zili ile birlikte aşamalı ve seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitime başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayında ara verilerek uzaktan eğitim araçları ve TRT EBA aracılığı ile devam eden eğitim faaliyetleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlenen kurallar çerçevesinde alınan önlemlerle tekrar yüz yüze olarak başladı.

21 Eylül Pazartesi günü ülke genelinde birinci sınıf öğrencileri ve ana sınıfı öğrencileri ile başlayan yüz yüze eğitimin ilk gününde Vali Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz birlikte Altıeylül Burhan Erdayı İlkokulu’nda öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu.

Okul girişinde velilerle bir süre görüşüp yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Hasan Şıldak, okul girişinde öğrencilerin çiçek takdimi ile karşılandı.

 

TEDBİRLER YERİNDE İNCELENDİ

Okul bahçesinde, okul binasında ve sınıflarda Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri yerinde inceleyen Vali Hasan Şıldak, sınıflarında ziyaret ettiği öğrencilere Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve İl Müdürü Yakup Yıldız ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.

Altıeylül Burhan Erdayı İlkokulu bünyesinde oluşturulan Müzik Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesi, Ahşap Atölyesi ve Yaşam Becerileri Atölyesini de ziyaret ederek okul müdüründen bilgi alan Vali Hasan Şıldak, daha sonra öğretmenler odasında öğretmenler le bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim yılında idareci, öğretmen ve öğrencilere başarılar diliyorum, dedi.

 

MÜDÜR YILDIZ’DAN TEŞEKKÜR

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerin ilk okul gününde onları ziyaret eden Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Vali Şıldak ‘a teşekkürlerini ileterek: “2020-2021 eğitim-öğretim yılına Covid-19 salgınının gölgesinde biraz buruk sevinçle başlamış olsak da bugün il genelinde 11.003 ilkokul birinci sınıf, 4.309 okul öncesi öğrencimiz olmak üzere toplam 15.312 öğrencimizle başlamış olmak bizler için gerçekten çok büyük bir mutluluk. Bugün Altıeylül Burhan Erdayı İlkokulu’muzda öğrencilerimizin sevincine ortak olan Valimiz Sayın Hasan Şıldak’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve il protokolümüze teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

 

 HEM UZAKTAN HEM YÜZ YÜZE

Okulla ilk kez tanışacak öğrencilerin heyecanını paylaştığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “2020-2021 eğitim öğretim yılına bugün itibariyle başlıyoruz. 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında ilkokul birinci sınıf ve ana sınıfı öğrencileri için hazırlanan “Uyum Programı” kapsamında okullarda 1 gün yüz yüze eğitim uygulanacak.  28 Eylül-2 Ekim haftasında ise öğrencilere haftada 2 gün yüz yüze eğitim verilecek ve 30 dakikalık 5 ders saati şeklinde program uygulanacak. Birinci sınıf programında yer alıp yüz yüze eğitimle işlenemeyen diğer dersler ise EBA TV ve EBA Portal Canlı Sınıf uygulamalarıyla uzaktan eğitim şeklinde işlenecek.” diye konuştu.

 

 “AİLELERİMİZİN İÇİ RAHAT OLSUN”

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “Okullarımızda temizlik ve hijyen konusunda gerekli tüm hazırlıkları yapıldı. Ailelerimizin bu konuda içi rahat olsun.” dedi.

Okul ziyaretine Vali Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yanı sıra Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Feyyaz Çiftçi, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Altıeylül İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çelik ve İl Millî Eğitim Şube Müdürü Rıza Kılınç katıldı.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu