Balıkesir’de 15 Bin Kişilik Antik Tiyatro Ortaya Çıkıyor

Kyzikos Antik Kentindeki Dev Tiyatro Gün Yüzüne Çıkartılıyor: Erdek’te Kazı Çalışmaları İlerliyor

Balıkesir’de 15 Bin Kişilik Antik Tiyatro Ortaya Çıkıyor

Balıkesir’de 15 Bin Kişilik Antik Tiyatro Ortaya Çıkıyor

Balıkesir’in Erdek ilçesinde bulunan Kyzikos antik kentinde, Roma döneminin izlerini taşıyan ve 15 bin seyirci kapasiteli devasa tiyatronun kazı çalışmalarına hız verildi.

Balıkesir’de 15 Bin Kişilik Antik Tiyatro Ortaya Çıkıyor
Roma’nın İzleri Gün Yüzüne Çıkıyor

Kyzikos antik kentindeki bu önemli yapının ortaya çıkarılması, hem bölgenin kültürel mirasını zenginleştirmeyi hem de turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor. Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Tercanlıoğlu, kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek projenin ilerleyişi hakkında bilgi verdiler.

Kaymakam Atasoy, “Kyzikos antik kentinde M.Ö. 4. yüzyılda yapımına başlanan, Roma döneminde 2. yüzyılda büyütülerek kullanılan 15 bin seyirci kapasiteli bu tiyatro, bölgenin en büyük antik yapılarından biridir. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Erdek’e büyük bir kültürel değer kazandırmayı amaçlıyoruz,” dedi.

Balıkesir’de 15 Bin Kişilik Antik Tiyatro Ortaya Çıkıyor
Kazı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Kazı çalışmalarının bölgenin tarihi ve kültürel önemine katkı sağlayacağı ve turizme olumlu etkiler yaratacağı belirtiliyor.

İHA

Ayvalık’ta Çiftçi Sorunlarına Çözüm Aranıyor

balıkesir erdek balıkesir erdek kazı çalışmaları antik kent kyzikos kyzikos antik kenti antik roma erdek kyzikos antik kenti