GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de 15 Temmuz Kutlanıyor

Balıkesir’de 15 Temmuz Kutlanıyor

 

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak kutlanıyor.

 

FETÖ’nün kumpasına karşı tek yumruk olan ve canı pahasına mücadeleyi bırakmayan Türk milleti, 15 Temmuz’u hafızalara kazıdı ve Anadolu basını tarihe not düştü.

Balıkesir’de 15 Temmuz her sene olduğu gibi bu yılda kutlanacak. Balıkesir Valiliği 15 Temmuz programını açıkladı.15 Temmuz’a özel fotoğraflardan oluşan sergiler düzenlendi. Öte yandan dün MERHABA Gazetesine ait 15 Temmuz gecesine ve sonraki demokrasi nöbetlerine ilişkin fotoğraflar sokak sergisi ve BGYC’de milletle buluştu.Diğer yandan Valiliğin programında yer verilen bugün programında şehitlik ziyaretleri,Okçuluk yarışları ve resmi birimlerin bayraklarla donatılması ile sürerken panel programı da yapılacak.15 Temmuz günü ise şehitler için mevlid okutulacak. Zağnospaşa camiinde düzenlenecek mevlid hatim duaları ile sürecek. Araç konvoyu düzenlenerek askeri bando gösteri yapacak. Saat 20.00’de demokrasi nöbeti Milli İrade Meydanında başlayacak ve burada çeşitli protokol konuşmaları vb… yapılacak.

MERHABA GAZETESİ BRÜKSEL’DE 15 TEMMUZ VE BALIKESİR’İ ANLATACAK

MERHABA Gazetesi 15 Temmuz özel programı için Belçika’nın başkenti Brüksel’de olacak. Hazırlıklarını tamamlayan Merhaba Gazetesi, Brüksel’de gazetecilerle ortaklaşa bir program yürütecek. Program kapsamında MERHABA Gazetesinin 15 Temmuz Kitabında o gecenin tanıklarının anlık paylaşımlarına yer verilecek. Balıkesir’de 15 Temmuz gecesine ve demokrasi nöbetlerine ait fotoğraf makinalarına yansıyan görüntülerin sergisine yer verilecek. 15 Temmuz panelinde konuşmacı olarak Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek ve AYD Başkanı Sinan Burhan ve Brüksel Türk Haber Gazeteci

TÜRKİYE VE BALIKESİR’DE MARKALAŞMA KONUSUNA YER VERİLECEK

Düzenlenecek panelde ayrıca “Türkiye Aşkına” sloganı ile Türkiye’nin markalaşma adımlarındaki başarısı ve Balıkesir’deki markalaşma konusu da yer alacak. Konuşmacılar MERHABA Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kamil Akyürek olurken Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve Belçika Türk Gazetesi internet medya sahibi gazeteci Yusuf Cinal olacak.

DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK VURGUSU

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden  sivil, polis ve askerler bu günde rahmet ve minnetle anılıyor. 2016 yılından bu yana kutlanmaya başlanan Demokrasi ve Milli Birlik günü olan 15 Temmuz resmi tatil takviminde yer aldı. Bu yıl  6’ncısı kutlanacak Demokrasi günü olan 15 Temmuz 2022 Cuma gününe denk geliyor. Haber: Nursima Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu