Görüntülü Haberler

BALIKESİR’DE 43 BİN 5 ESNAF’IN 10 BİN’İ KADIN

BESOB Başkanı Fehmi Erdem esnaf teşkilatının sorunlarına değindi. Yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında ilgilileriyle görüşmeler yaptıklarını dile getiren BESOB Başkanı Fehmi Erdem BESOB’un 43 bin 5 üyesinin bulunduğuna işaret etti.


BESOB Başkanı Fehmi Erdem “Esnaf teşkilatı Marmara Adasından Ayvalığa kadar yayılmış 85 meslek odamız var. Bu 85 odamıza bağlı sicil kaydı bulunan 43 bin 5 üyemiz bulunuyor ”dedi. Başkan Erdem geçmiş yıllardaki verileri de rakamlarıyla paylaştı. Erdem, “Balıkesir’de küçük esnaf sayımız 43 bin 5.Son 5 yıllık verilere baktığımızda 2015 te yeni kayıt 4 bin 729 kayıt silme ise 2 bin 257. 2016 yılında 4 bin 752 Kayıt silme ise 2 bin 023.2017 yılında 4 bin 882, kayıt silme bin 738.2018 yılında 5bin 147 silme ise Bin 911.2019 yılına geldiğimizde kayıt 5bin 371 silme 2bin 576.Nüfus orantılı olarak değişkenlik içeren veriler ”dedi.

“SEKTÖRLER AYNI”

“Yeni kayıt fazla gibi görünse de Balıkesir’in nüfus artışına paralel bir göstergede diyebiliriz. En fazla açılışı kahvehaneler oluşturuyor daha sonra Lokantalar geliyor. Burada şu söz konusu kapanmalarda yine aynı sektörlerde. Küçük sermayelerle kurulabilen işyerleri olmasıyla da orantılı dolayısıyla kahvehane, lokanta açılabiliyor yada kapanabiliyor.”

KIRMIZI ÇİZGİ SİLİNEMİYOR!

“Esnaflarımızın kredi ve para bulma konularında sicil ile ilgili yaşadığı sıkıntılar var. Geçtiğimiz yıllarda sicil uygulamaları olmuş Devlet Sicil affını getirmiş ancak Devlet affediyor kurumlar dikkate yeterince almıyor. Dikkate alınmadığında Bankalar kırmızı çizgide olunduğu için para vermiyor. Bu esnafımızın öncelikli sorunu. Kanayan yaramız bu. Bir diğer mesele kredi. EKK larla ucuz kredi imkanları da sunuluyor. Basit usulde olan esnafımızı Devlet muaf tutuyor. Memnuniyet var ancak esnafa bir dokunduğunuzda bin ah işitebilirsiniz. Sorunlarda çok. Banka kredileri noktasında Esnaf Teşkilatına yapılacak iyileştirme düzenlemeler daha güzel sonuçlar verebilir”

“33 BİN ERKEK 10 BİN KADIN İŞVEREN VAR”

“BESOB Başkanı Fehmi Erdem,“Esnaf Teşkilatı olarak 43bin esnaf tan 33 bin kişisi erkek 10 bin kişisi ise kadın. Kadın üyelerimizin şöyle istekleri var. Doğumdan önce sigortalı olanlarda 3 çocuğa kadar primlerini ödeyebiliyor fakat doğumdan sonrası bu haktan faydalanamıyor. Bu düzeltilmeli. Bu engeli aşmak için dile getiriyoruz her defasında. Bu konu önemli. Devletimiz bu konuya da el atarsa doğumdan sonra sigortalı olan kardeşlerimizde umarım bu haktan faydalanma imkânına kavuşurlar” şeklinde konuştu.” Fatma Kara’nın Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu