GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Balıkesir’de 5 Firmaya Ceza

Balıkesir’de 5 Firmaya Ceza

Balık Müsilaja ilişkin 22 maddelik eylem planı çerçevesinde çalışmalarımızı kararlı bir şekilde yürütüyoruz  diyen Bakan Kurum Balıkesir’de 5 firmaya Ceza uygulandığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’nde görülen müsilaja ilişkin amaçlarının Marmara’yı ve Türkiye’yi koruyacak adımları kararlı bir şekilde atmak olduğunu söyledi

“26 tesisin işletmesini kapatma cezası verdik”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Konya’nın Çeltik ilçesi ziyaretinde bazı açıklamalar yaptı. Bir taraftan Anadolu’da projeler yaparken diğer taraftan da Marmara’da müsilaja ilişkin çalışma yürüttüklerini anlatan Bakan Kurum, “Müsilaja ilişkin 22 maddelik eylem planı çerçevesinde çalışmalarımızı kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 7 bin denetim yaptık. Bu çerçevede 14 milyon TL idari para cezası uyguladık ve toplamda 26 işletmeye men cezası verdik. İşletmeleri bu noktada denetleyerek Marmaramızı korumak adına adımlarımızı atıyoruz. Yalova’da 3, Balıkesir’de 5, Tekirdağ’da 12, Kocaeli’de 1 ve ayrıca İstanbul’da 5 işletme olmak üzere 26 tesisin işletmesini kapatma cezası vermek suretiyle denetimlerimizi yaptık.

Temizlik çerçevesinde 20. günümüzü geride bıraktık. Toplamda 475 noktada yedi ilimizde bir süreçle ilgili devam ettiriyoruz. 20 günlük sürede toplamda yaklaşık 7932 metreküp müsilajın temizlenerek bertarafını sağladık.22 maddelik eylem planı çerçevesinde akademisyen ve ayrıca bilim insanlarımızla birlikte adımlarımızı hayata geçirir. Mecliste atık su arıtma tesislerimizi çevre yatırımlarının yap işlet devret modeli ile yapılabilmesine imkan sağlayacak bir düzenlemeyi meclisimizde birlikte çalıştık. İnşallah bu hafta meclisimiz bu görüşmeleri yapmak suretiyle belediyelerimizin kısa vadede yatırımlarını yapmasına ayrıca imkan sağlayacak adımlar atıyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu