Aranan Şahıslara Geçit Yok : Balıkesir'de 5 İlçeye Eş Zamanlı Operasyon

Aranan Şahıslara Geçit Yok : Balıkesir’de 5 İlçeye Eş Zamanlı Operasyon. Balıkesir’de polis ekipleri çeşitli suçlardan aranan şahıslarla olan mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda 5 ilçeye operasyon gerçekleştirdi.
9 Şahıs Göz Altında
Aranan Şahıslara Geçit Yok : Balıkesir’de 5 İlçeye Eş Zamanlı Operasyon. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek ve Susurluk ilçelerinde çalışmalar yaptı. Çeşitli suçlardan aranan 15 şahıs gözaltına aldı. Ardından 15 şahsı adli makamlara sevk etti. Adli makamlar da 9 şahıs tutukladı.
Yapılan aramalarda;
- 2 adet ruhsatsız tabanca,
- 9 adet fişek,
- 1 adet ruhsatsız tüfek ele geçti.
Balıkesir Hakkında
Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Önemli bir kısmı Marmara’dadır. Geriye kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeken bir Kuvayi Milliye şehridir.
Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Ayrıca batısında Ege Denizi ve Çanakkale vardır. Bununla birlikte doğusunda Kütahya ve Bursa yer alır. Kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları vardır. Tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsar. Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip, Beylikler kurmuşlardır.
İşte bu Beyliklerden biri de Danişment Gazi soyundan gelen Kalemşah Oğlu Karesi Bey’in kurduğu Karesi Beyliği’dir. Balıkesir Milli Mücadele’de Redd-i İlhak Cemiyeti’ni kuran ve düşmana karşı koyan ilk iller arasındadır. Balıkesir’de turizm alanında büyük gelişmeler olmuştur. Başlıca turizm merkezleri Altınoluk, Ayvalık, Edremit, Akçay, Burhaniye, Ören ve Erdek’tir. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Balıkesir, zengin tarihi kalıntılarıyla insanlığın en eski dönemlerine ışık tutar. Buna örnek olarak Yıldırım Camii (Eski Camii) gösterilir. Ayrıca Zağnos Paşa Camii ve il merkezinde Saat Kulesi gösterilebilir.
Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…
Haber : Elif Şahin