GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de 6 Eylül’de Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Balıkesir’de 6 Eylül’de Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

 

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız; “6 Eylül’de Tam Zamanlı Yüz Yüze Eğitime Başlıyoruz” dedi.

 

Yıldız ayrıca, yüz yüze eğitimin 6 Eylül’de tüm kademelerde ve tam zamanlı olarak başlayacağını vurguladı.

Balikesirde 6 Eylulde Yuz Yuze Egitim Basliyor 01

Yakup Yıldız, ayrıca okulların açılışı öncesinde öğretmenlere bilgilendirme seminerleri yapılacağını belirtti. Yıldız, “salgın ve okulların yeniden açılması sürecine ilişkin seminerlere, okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenleri 31 Ağustos’ta, diğer sınıfların öğretmenleri 1-3 Eylül’de katılacak” dedi.

 

“Aşılama Süreci Önemli Aşı Olun”

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız aşılama konusundaki hassasiyeti de dile getirdi. Yıldız, Türkiye’nin eğitim personelini öncelikli aşı grubuna alan ülkelerden biri olduğunu belirtti. “Öğretmenlerimizin en az bir doz aşılanma oranı şuan %80,34.Bu oran, Türkiye’deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık %8 daha fazla. İki doz aşılanma oranı ise %69,73. Türkiye’deki genel nüfusun aşılanma oranından yine yaklaşık yüzde 15 fazla.

“Kapalı Alanları Dezenfekte Ediyoruz”

“Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız, okula maske takarak gelecek. Dahası, Öğrenci ve personelimizin okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları durumunda okul idarelerimiz tarafından maskeler ücretsiz olarak vereceğiz. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları okul yönetimlerimiz sınırlandıracak. Özellikle okullardaki tüm kapalı alanlarda, her gün dezenfekte uygulayacağız. Okuldaki sınıf ve tüm kapalı alanlarda bulunan kapı ve pencereler açılarak sık sık havalandırma sağlanacak.”

Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu