GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Adete Uyup Damada Şalvar ve Tülbent Giydirdiler

Balıkesir’de Adete Uyup Damada Şalvar ve Tülbent Giydirdiler

Balıkesir’in Edremit ilçesinde gençler, geleneklere uyarak, damada yapmadıklarını bırakmadı.

 

Adete uyup damada Şalvar ve Tülbent Giydirdiler. Ayrıca, sahanda yumurta yaptırdılar. Böylelikle, hem kendileri yedi hem damadı doyurdular. Tüm bu geleneksel davranışlar düğüne gelenler tarafından “gelenek yaşatılıyor” şeklinde takdir topladı.

Damada Sahanda Yumurta Pişirttiler

Yaylaönü Mahallesi, bu hafta sonu çok renkli bir düğüne sahne oldu. Gelin alındıktan sonra Muharrem- Betül Engin çiftinin arkadaşları, aracının önüne geçerek damattan sahanda yumurta istedi. Önce damada şalvar giydirip, başına da tülbent takıp damadı oynatan gençler, ardından ise tüplü ocak getirip damada sucuklu yumurta pişirtti. Bu ânlar renkli görüntülere sahne oldu.

Balikesirde Adete Uyup Damada Salvar Ve Tulbent Giydirdiler 01

Ziyafetten Misafirlerde Yararlandı

Damat Muharrem Engin, tavaya yağ döküp yumurtaları kırdıktan sonra, sıra sucukları doğramaya geldi. Sucukları zor da olsa irili ufaklı doğrayan damat, bunlarla arkadaşlarına ziyafet çekti. Bu ziyafetten düğüne gelen misafirler de faydalandı.

Gençler karınlarını damadın yaptığı sucuklu yumurta ile doyurduktan sonra, genç çiftin evlerine gitmesine izin verdi. Mahallede düğünün kolay kolay unutulmayacağı belirtildi. Damat Muharrem Engin, “Güzel bir düğün bir oldu. Güzel adetler, ama arkadaşlarım beni biraz şaşırttı. Ama biz de onlara karşılığını o şekilde veririz. Sağdıçlarıma buradan selam yolluyorum” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu