GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de AK Partili Belediyeler Mercek Altına Alınıyor

Balıkesir’de AK Partili Belediyeler Mercek Altına Alınıyor

 

AK Parti belirlediği uzmanlar ile AK Parti’nin kazandığı tüm belediyeleri mercek altına alıyor. 81 şehri tek tek gezecek uzman ekibin Balıkesir’de, AK Parti’nin 2019 seçimlerinde kazandığı Büyükşehir Belediyesi ve 10 ilçenin seçim vaatlerinin ne kadarının hayata geçirildiğini belirleyip Erdoğan’a rapor sunması bekleniyor.

 

Önce Uzman Bir Ekip Gelecek

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Eylül ayının ilk haftasında başlatılması beklenen uygulamada, her hafta bir ilin mercek alınması hedefleniyor. Belediye Başkanlarının karnesinin çıkarılacağı çalışmada, belediyelere öncesinde şehir plancısı, mimar, mühendis ve tecrübeli belediye başkanlarının yer aldığı bir ekip giderek incelemeler yapacak.

Ne Eksik? Ne Yapılması Gerekiyor? Hepsine Bakılacak

AK Parti kurmayları “Bu ekip, bütün şehri gezecek. Şehirle ilgili gözlem yapacak. ‘Ne eksik? Nereye, ne yapılması gerekiyor?’ hepsine bakılacak” dedi. Daha sonra Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediyeye giderek söz konusu ekibin yaptığı çalışmaları inceleyecek.

Seçim Vaatleri Mercek Altına Alınacak

Uzman ekip Belediyeler ile toplantı yaparak, 31 Mart mahallî seçimlerinden sonra belediyelerin çalışmaları birlikte gözden geçirilecek. Belediye başkanlarının seçim vaatlerinin ne kadarını hayata geçirildiğinin de mercek altına alınacağı toplantılarda, yeni projelerdeki son durum masaya yatırılacak. Ayrıca belediyelerin farkını ortaya koyacak mega projelerle ilgili değerlendirmeler de yapılacak.

Bürokratik Sorun ve Acil İhtiyaçlar Belirlenecek

Toplantılarda ele alınacak ana gündem maddelerinden bir diğeri ise, belediyelerin yaşadığı bürokratik sorunlar ile acil ihtiyaçları olacak. Bunun yanı sıra, vatandaşların belediyelerden en çok hangi konuda şikâyet ettiği ve hangi hizmetlerden dolayı memnun olduğu değerlendirilecek. Toplantılarda vatandaşların talepleri de incelenecek.

Çalışmanın Sonucu Erdoğan’a Sunulacak

Belediyelerin performansı ve çalışma kapasitelerinin tespit edileceği bu çalışmalar sonrasında, ne konuda eksiklikler olduğu ve hangi yolun izlenmesi gerektiğine dair, belediyelere yönelik bir yol haritası çıkarılacak. Ayrıca, ziyaretler sırasında, belediyelerin koronavirüs salgını sürecinde gösterdiği hizmet ve performansı da değerlendirmeye tabii tutulacak. Yapılan ziyaretlerin ardından, Yerel Yönetimler Başkanlığı bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Üzgünüm vatandaşla iletişimde sınıfta kaldılar. Bir yıldır konusuyla ilgili birime sorun bildirmeye çalışıyorum. Ben dar sokaklara 5_6 kat bina izninin yol açacağı sorunları bildiriyorum. Onlar konu başlığı yol genişletilmesi olan açıklama gönderiyorlar. 30_35 yıllık evlerimi yıkmayı planlıyorlar yol genişletmek için. Halbuki ya çok kat, a izin vermiyecekler yada yeni binaları da gerektiği kadar yol payı alarak geri çekicekler. Şu anki mevcut yol eski evlerin arsasından alınmış. Ama yeni binalardan hiç alınmıyor. Bu ne kadar adil sorguluyorum. Yani ben çok katlı bina izinleri konu başlıklı dilekçe veriyorum, Onlar yol genişletilmesi başlıklı açıklama gönderiyorlar. Binalar bittikten sonra nasıl genişliyecek yol çok merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu