GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Aktif Görevde Olan FETÖ Üyeleri Baskın Yedi

Balıkesir’de Aktif Görevde Olan FETÖ Üyeleri Baskın Yedi

 

Ekipler, FETÖ emniyet mahrem yapılanması ve Aralarında Aktif Görevde Olan Doktor ve Öğretmenlerinde olduğu eş zamanlı baskın yaptı. Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) ‘emniyet mahrem yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleşti. Aralarında Balıkesir’inde olduğu operasyonda ekipler, eş zamanlı baskın yaptı.

 

İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 22 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY’nin ‘Emniyet Mahrem Yapılanmasında’ faaliyet gösteren hücre üyelerinin tespiti için geniş çaplı çalışma başlatan İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekipleri, yürütülen soruşturma çerçevesinde 24 örgüt üyesini belirledi.

 

Aktif Görevde Olan Doktor ve Öğretmenlerde Var

Ekipler, yürütülen soruşturma çerçevesinde  gözaltı kararı verilen FETÖ üyelerinin yakalanması için düğmeye bastı. Aralarında Balıkesir’in de olduğu İstanbul, Ankara, Kocaeli, Konya, Kırıkkale, Muğla ve Afyonkarahisar’da 28 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. Dahası ekipler Operasyonu sonrasında aralarında aktif görevde bulunan doktor ve öğretmenin de olduğu 22 FETÖ/PDY üyesini gözaltına aldı.

 

Örgütsel Doküman Ele Geçti

Baskında çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyallere de el kondu. Gözaltına alınan şüpheliler Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Hücre üyelerinin emniyetteki ifade işlemleri başladı. 2 firari FETÖ mensubunun yakalanması için çalışmalar sürecek.

 

Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu