Köşe YazılarıGündemSemra AMAN AKYÜREK

Balıkesir’de Aranan Daire Başkanları ve Yusuf Hocaoğlu Nerdesiniz?

Balıkesir’de Aranan Daire Başkanları ve Yusuf Hocaoğlu Nerdesiniz?

 

Balıkesir’de muhtarlar her daim şahsım ve gazetemiz için önemli oldu. Sorunlarını iletme aşamasında gerekse mahallenin sesi olabilme konusunda her daim onlarda MERHABA dediler. Mahallesini temsil eden gayret gösteren ve seçimle güvenoyunu alan muhtarlarımız baş tacımız.

Şehrimizde muhtarlarımızın son 6 ay içerisinde sorunlarının daha çok nüksettiğini söyleyebilirim. Açıkcası hemen hemen her muhtar; “Yeter ki mahallemin sorununa çözüm olunsun” bakış açısıyla; düne dek kimi sessiz kaldı. Kimi kırgınlığını dile getirdi. Ancak Görünen o ki son 3 ay içinde Balıkesir’de her muhtarın bardağı dolmakla kalmamış taşmış.

Bardağın boş tarafı da dolu tarafı da dün katıldığım toplantıda yüzünü 3 ay önce olduğu gibi yine gösterdi. Bu kez söylemlerdeki ciddiyet artmış. Seslerini duyurma noktasında Ankara yoluna bile çıkacaklar…

**

Öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Muhtarlar Daire Başkanı Elvan Bahar Göktepe’den de bahsetmek isterim. Muhtarlık işlerinde gayet başarılı bir kadın. Burada bir sorun yok ancak sıklıkla söylediği bir cümle dikkat çekici. Muhtarlık Daire Başkanlığı icra makamı değil rica makamı… Bu söylemin sonunu siz yorumlayın. Bugüne dek gittiği her yerde Yücel Yılmaz’ın selamı ile başlayıp muhtaç durumda olanlara koşan biri. Azimli, kararlı ancak fevri çıkışlarıyla hemen hedefe alınan isim…Çabuk parlıyor ağzından her laf çıkıyor. Buda aslında samimiyetinden geliyor.

**

Gelelim Muhtarların diğer daire başkanları ile olan problemlerine. Aranan Daire Başkanlarına Ulaşılamıyor! Kısacası burada ulaşım ve iletişim eksikliği uzun süreli ise demek ki Muhtarların halktan ileteceği talep çok ancak daire başkanları ortada olmadığı için herhangi bir Sorun yada Problem yok.

Peki; sorun varsa çözüm de halkın isteğine odaklıysa  problemlerin akışı nereye evrilir? Soruyorum yorum sizin.

Kırmızı Kravatlı Yusuf Hocaoğlu renkli isim

Haliyle fıkralarını, mizah yeteneğini pek severim ancak muhtarlar onu sevmiyor. Fıkralarını özledik kendisi içinde bir fıkra anlatsın diyor.

Yusuf Hocaoğlu tecrübe ve siyaset adamı

Lakin bu ara halk diyor ki; O kim. Fotoğrafçı mı? Biz hiç görmedik ama adını duyduk !

Bazı üst üste seçim kazanmış muhtarlarsa Hocaoğlu’nu şu sözlerle hatırlıyor:

“Basın benim arkadaşım. Siz para ile bense arkadaşlığımı kullanıp bedava haber yaptırırım!

Bu sözler karşısında AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu için PES Dedim. Epeydir bende Hocaoğlu’nu görmedim. Kahveye ’de gitmedim ama merak ettim Yusuf Hocaoğu nerdesin? AK Partide misin?

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu