Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Arılara Özel Halı Serdiler

Balıkesir’de Arılara Özel Halı Serdiler

 

Balıkesir’de bal para yapınca arıların önüne halı serdiler. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, baharın yağışlı başlaması arıcıları mutlu etti. Ayrıca,  geçtiğimiz sezonda balların iyi para yapması da sevindirdi. Bal üreticisi Ragıp Sarıçalı’da, arılarına gözü gibi bakarken, kovanların önüne halı serdi.

 

Arilar 01

Balın İyi Para Yapması Arılara İtibarı Arttırdı

Geçtiğimiz sezonda balların iyi para yapması arıcıların yüzünü güldürdü. Ayrıca, Balın iyi para yapması arılara olan itibarı da artırdı. 66 yaşındaki Ragıp Sarıçalı, evindeki fazla halıları getirip arı kovanlarını önüne serdi. Bu dönemde de iyi bir sezon beklediğini belirten Sarıçalı, vatandaşlardan özellikle 15-20 liraya bal satın almamalarını istedi.

Arıların itibar kazandığını anlatan Ragıp Sarıçalı, “15 yıldan beri arıcılık yapıyorum. Köyde altımıza kıl çul bulamazken arılar itibar görsün diye kovanların önüne halı serdik. İyi mal iyi para yapsın diye, hijyenik ortamda ballarımızı çıkarabilmek için arılarımızın önüne halı serdim. Ayrıca bu sezon çok güzel geçecek. Üstelik, Arılar çok güzel çalışıyor. Geçtiğimiz sezonda bal iyi para yaptı. Ancak, daha iyi ürün alabilmek için arılarımızın önüne halı serdik ve temiz hijyenik ortamda bal üretebilmek için çalışıyoruz” dedi.

Sarıçalı son olarak şunları kaydetti…

“İyi mal iyi para. Şunu söylemek istiyorum. 15 liraya 20 liraya bal olmaz. Böyle satan kişilerden bal almamanızı rica ediyorum. Şu anda bal iyi para yaptığı için arılara itibar ediyoruz” dedi. Balın iyi para yapmasının arıya olan itibarı artırdığını söyleyen 60 yaşındaki Ramazan Salı da, “Ragıp arkadaşımız da arıların önüne halı serdi. Bu da arılara gösterilen itibarın göstergesi. İnşallah iyi bir sezon bekliyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu