Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Artan Vakaların Faturası Ağır Oldu: 87 Can Kaybı

Balıkesir’de Artan Vakaların Faturası Ağır Oldu: 87 Can Kaybı

 

Balıkesir’de Covid-19 yeni vakalarında yaşanan artış, can kayıplarında artışa da sebep oluyor.

 

Yoğun Bakım Yatak Doluluğunda Da Yüzde 60 Baremi Aşıldı

Edinilin bilgilere göre Balıkesir’de son bir ayda Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 87 oldu. Ayrıca, son bir ayda tırmanışa geçen vaka sayıları hastanelerde ki yatak doluluğunda da etkili oluyor. Gelen bilgiler arasında, yoğun bakım yatak doluluğunda da yüzde 60’ın aşıldığı bilgisi yer alıyor.

Vali Şıldak, Sık Sık Durumun Vahametini Ve Ciddiyetini Belirten Uyarılar Yapıyor

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sık sık durumun vahametini ve ciddiyetini belirten uyarılar yapıyor. Üstelik Vali Şıldak, kurallar ve alınan tedbirlere dair denetimleri de sıkılaştırdı. Hatta Şıldak’ın başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu ek önlemlerde ilan etti.

Balikesir Agir Fatura 01

Ancak, alınan tüm önlemler ve sıkı denetimlere rağmen, yeni vaka artışları durdurulamıyor. Söz konusu artışta, özellikle bazı vatandaşların kural ihlalleri ve mutasyonlu virüsün etkili olduğu belirtiliyor.

Vali Şıldak, söz konusu vaka artışları ve can kayıpları ile ilgili rakamları paylaşmamasına rağmen, durumun ciddiyetini gösteren bilgileri paylaşıyor. Bunların arasında özellikle dikkat çeken ayrıntılar, ev ziyaretleri, işletmelerde tespit edilen vakalar kural ihlalleri ve mutasyonlu virüs.

Haber: Kamil Akyürek

Balikesir Agir Fatura Ilisik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu