Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

“Balıkesir’de Aşı Yaptırmak İçin Başvuran Yok!”

“Balıkesir’de Aşı Yaptırmak İçin Başvuran Yok!”

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, Aşı ile ilgili bir açıklama yaptı. Uçan, Ramazan ayının başlaması ile Covid-19 aşısına başvuran kişi sayısının aşırı azaldığını söyledi. Ayrıca, Uçan “neredeyse randevu alarak aşıya başvuran yok” dedi.

 

Diyanet İşler Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulu “Aşı Orucu Bozmaz”

Tabip Odası Şube Başkanı Uçan, Diyanet tarafından aşının orucu bozmadığına dair açıklama yaptığını hatırlattı. Ayrıca, Uçan, Diyanet İşler Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulu’nun ayrıntılı açıklamasına işaret etti.

Diyanet Salgın hastalıklar için yapılan aşıların orucu bozmadığını 12.04.2021 tarihinde açıklamıştı. Ağrıyı dindiren iğneler, besleyici içeriğe sahip olmayan ve sırf tedavi maksatlı iğneleri de bu kapsamda. Ayrıca, hastaya herhangi bir sıvı maddesi verilmeden hemodiyaliz yaptırmak da aynı kapsamda yer aldı. Yine, anjiyo ve biyopsi içinde orucu bozmadığını belirtmişti. Diyanet, vücuda merhem sürmek, ilaçlı bant yapıştırmak şeklinde uygulanan tedavinin de orucu bozmayacağını açıkladı.

Ramazan Orucu Bozmuyor Aşınızı Mutlaka Olun

Ramazan ayının başlaması ile Covid-19 Aşı yaptırmak için sağlık kurum ve kuruluşlarına randevu alarak başvuran kişi sayısı yok denecek kadar azalmıştır. Özellikle, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu resmi sayfasında 12.04.2021 tarihinde bir açıklama yaptı. Ve de yapılan açıklamadan anlaşıldığı üzere;  Vatandaşlarımızın Ramazan ayının bitmesini beklemeden aşılarını yaptırmalarını, Aşının dini vecibelerini yerine getirmeyi engellemediği, orucunu bozmadığı gibi, ülkemizde varyant virüs nedeni ile hızla yayılan ve artan vaka sayıları ile Pandemin Kontrolü açısından oldukça önemlidir.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu