Görüntülü Haberler

Balıkesir’de Aşılama Bayramda da Sürecek

Balıkesir’de Aşılama Bayramda da Sürecek

 

Balıkesir Covid-19 ile mücadelede fark yaratmaya devam ediyor.

 

Salgın ile mücadelede, Vali Hasan Şıldak ve Sağlık İl Müdürü S. Kadir Keskin’in olağan üstü çabası öne çıkıyor. Bu çaba bir kez daha kendini gösterdi. Balıkesir’de bayramda da Covid-19 aşısı yapılacak.

Balikesirde Asilama Bayramda Surecek

Vali Şıldak ve Sağlık İl Müdürü’nün Çabası Mavi Başarıyı Getirdi

Aynı şekilde, bu çaba sayesinde, Balıkesir salgınla mücadelede önemli bir kırılma noktası olan aşılamada ülke 5.’si oldu. Ayrıca, aşılamada gösterilen başarı Balıkesir’i risk haritasında mavi renge taşıdı. Vali şıldak, gerek vaka artışları hakkında, gerekse aşılama konusunda, her mecrada hatırlatma ve uyarılarını sürdürüyor. Özellikle, Şıldak’ın vaka artışlarının yaşandığı günlerde uygulamaya koyduğu sıkı denetim, tablonun çok daha kötüye gitmesini engellemişti.

Benzer şekilde, Sağlık İl Müdürü S. Kadir Keskin’de yine vaka artışlarında olağan üstü çaba sergilemişti. Özellikle, gerek yoğum bakım, gerekse hasta yatak konusunda aldığı önlemler, salgına rağmen sağlık sisteminin çalışmasını sağlamıştı. Ayrıca Keskin, fedakar sağlık çalışanlarından oluşan ekip ile  temaslı takibi konusunda da ülke çapında takdir almıştı.

 

Aşı Poliklinikleri Kurban Bayramında da Açık Olacak

Vali Şıldak, Bu mücadele ve çabayı bayramda aşılama yaparak sürdürme kararını yine her mecradan duyurdu. Şıldak, Balıkesir’in tüm ilçelerinde aşı polikliniklerinin Kurban Bayramı süresince açık olacağını bildirdi. Ancak, duyuruda maske ve mesafe ile ilgili önemli uyarılarda yaptı. Şıldak, özellikle mesafe ve maske kuralının geçerli olduğunu, bunlara uyulmaya devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık İl Müdürü Keskin’den de benzer bir uyarı geldi. Keskin, aşılamanın salgın açısından çok önemli bir rolü olduğunu belirtti. Aşı randevusu alabilecek her vatandaşı aşı olmaya davet etti. Ancak, henüz pandeminin sona ermediğini hatırlatarak, özellikle maske ve mesafe kuralına mutlaka uyulması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Vali Şıldak tarafından verilen talimatla tüm ilçelerde resmi görevliler cadde ve meydanlarda bayramda aşı çağrısı yaptı.

İşte o çağrının yapıldığı video…

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu