Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Aşılanan Sayısı Hızla Artıyor: İl Sağlık Müdürlüğü Büyük Bir Başarıya İmza Attı

Balıkesir’de Aşılanan Sayısı Hızla Artıyor: Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Büyük Bir Başarıya İmza Attı

 

Balıkesir, Koronavirüs aşı kampanyasında ülke genelinde ön sıralarda yer alıyor.

 

Asi Tablosu 12 Haziran

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü büyük bir başarıya imza atarak bu güne kadar 769.418 doz aşı uyguladı. Bu rakamlar, nüfus oranına göre Balıkesir’i ülke genelinde ilk sıraya oturttu. Yapılan doz miktarında da altı büyükşehrin ardından 7. sırada yer aldı.

Ulaşım Sektöründe Yer Alanlara da Aşı Randevuları Açılıyor

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı ‘aşılanacak grup’ sayısı her geçen gün artıyor. Balıkesir ‘de de buna bağlı olarak aşılanan kişi sayısında hızlı bir artış oluyor. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı bu gün bir sektörde yer alanlara da aşı randevularını açtı. Buna göre, Ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı için yarın aşı randevusu açılıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu gruba dahil olanların yarından itibaren aşı olabileceğini duyurdu. Özellikle, Balıkesir’de 14 Ocak’ta başlayan aşılama programı, son hızıyla devam ediyor. Yeni grupların uygulamaya dahil edilmesiyle birlikte Balıkesir’de uygulanan aşı doz miktarı 769.418’e ulaştı.

Balıkesir bu rakamlarla dört büyükşehrin ardından 5 sırada yer alıyor. Ancak, aşı dozu nüfusa oranlandığında Balıkesir bu rakamlarla ülke genelinde ilk sıraya oturtuyor. Vali Hasan Şıldak ile İl Salık Müdürü Serkan Kadir Keskin ve ekibinin bu başarıda büyük pay sahibi olduğu ifade ediliyor.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu