Balıkesir'de “Atışmalar” Başladı

Balıkesir’de “Atışmalar” Başladı
Balıkesir’de baharın gelişiyle birlikte kargaların ilginç davranışları dikkat çekiyor.
Hayvanlar arasında zekaları ile öne çıkan Kargalar ve Şehirde farklı noktalarda gözlemlenen karga atışmaları, özellikle sabah saatlerinde yoğunlaşıyor. Bu davranış, kargaların mevsimsel olarak birbirleriyle daha agresifleşmesiyle açıklanıyor gibi görünüyor.

Baharın gelişiyle birlikte, kargaların üreme dönemi de başlamış oluyor. Bu dönemde, erkek kargalar birbirlerine karşı daha agresifleşiyor ve bu, bazen havada “atışmalara” dönüşüyor. Yüksek sesle bağıran ve birbirine doğru hızla yaklaşan kargalar, zaman zaman aralarındaki alanı savunmak için çarpışıyorlar.

Vatandaşlar Durumu Fark Ettiler
Balıkesirli vatandaşlar, özellikle şehir parklarında ve yeşil alanlarda bu atışmalara sıkça tanıklık etmeye başlamış durumda. Özellikle sabahları, parklarda yürüyüş yapanlar veya çocuklarıyla oyun alanına giden aileler, kargaların çarpışmalarını izleyerek şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Haber: Muhammed can Akyürek