GündemÖzel HaberlerSiyasetTürkiye Gündemi

BALIKESİR’DE AYAKKABI BOYACILARININ ULEMASI ORHAN ALTAN

BALIKESİR’DE AYAKKABI BOYACILARININ ULEMASI ORHAN ALTAN

 

Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda bulunan lostranın emekçilerinden, ayakkabıcı boyacılarının uleması olarak bilinen Orhan Altan, Merhaba Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. 40 yıldan beri gönül verdiği işe nasıl başladığını anlatan Altan, Balıkesir’de siyasetin kalbinin lostrada attığını vurguladı. Detaylar haberimizde.

 

2 51

BALIKESİR’DE “SİYASETİN KALBİ LOSTRADA ATIYOR!”

Balıkesir’de her gün on binlerce insanın yanından geçtiği, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda bulunan lostranın emekçilerinden Orhan Altan, gazetemize özel olarak açıklamalar yaptı. Lostrada ayakkabıcıların uleması olarak kendisine lakap takıldığını paylaşan Altan, mesleğinin atadan geldiğini söyleyerek; “1972 yılında Balıkesir’de doğdum. Ayakkabı boyacılığı benim atadan geliyor. Bir gün 2’nci sınıfa giderken, okuldan çıktım. Birden bu mesleği yapmaya karar verdim. Yaklaşık 40 yıldan beri buradayım. 10 yaşından beri bu işi yapıyorum. Ben işimi severek yapıyorum. Çaresizlikten ya da zorunda olmaktan değil. İşimi benimsedim. 40 yıldır bir an olsun bırakmayı düşünmedim. Bundan sonrasında da işime severek devam edeceğim” dedi.

 

5765757

“YAĞIMIZDA KAVRULUYORUZ”

Ayakkabı boyacılarının da ekonominin gidişatından etkilendiğini söyleyen Altan, “Genel olarak dünyada olan bir çöküntü var. Bundan herkes etkileniyor. Simitçi de, boyacı da, kuyumcu da bu etkilerden sıkıntı görüyor. Yine de Allah’a hamdolsun çalışıyoruz, ekmek paramızı kazanıyoruz. Ekonomi bizi de kötü etkiliyor tabii ki. Yağımızda kavrulup gidiyoruz” diye konuştu.

 

“SİYASETİN MERKEZİ LOSTRA!”

Lostrada ayakkabı boyacılığının yanında siyasetin de çok fazla konuşulduğunu söyleyen Orhan Altan, lostranın siyasetin merkezi haline geldiğini anlattı. Altan, şöyle konuştu; “Balıkesir’de siyasetin önemli konuları burada tartışılıyor. Siyaset burada çok konuşuluyor. Mesela biri aday olsun, seçime az bir süre kalsın burası insan kaynıyor. Siyasetin kalbi burada atıyor. Dışarıdan sadece ayakkabı boyacıları olarak görülebiliriz, ama buraya kimler gelip kimler gidiyor. Siyasetin merkezlerinden bir tanesi de lostra haline geldi. Balıkesir’e siyasetçisi, sanatçısı kim gelirse gelsin ilk uğradıkları yer burasıdır. Lostranın gerçeği bir başka. Burada yaşanan sohbetler, buranın havası asla unutulmaz. Gelenlerde buranın havasını alınca bir daha mutlaka uğruyor.

 

BAŞKANLARIN UĞRAK NOKTASI

Siyasetin ünlü isimlerini hemen hemen her gün burada gördüklerini dile getiren Orhan Altan, “Ünlü isimler buraya çok gelip giderler. Mesele AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce buraya geldiler, misafirimiz oldular. Aynı şekilde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve Başkan Vekilimiz Yasin Sagay sık sık lostramıza uğrarlar” ifadelerini kullandı.

 

“EDİP UĞUR GİBİSİ BİR DAHA GELMEZ!”  

Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda bulunan lostrayı bir dönem Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ve 2021 yılında hayatını kaybeden Ahmet Edip Uğur’un hayata geçirdiğini belirten Altan, Edip Uğur’dan övgü dolu sözlerle bahsetti. Altan, Edip Uğur’u şöyle anlattı; “Rahmetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur bizim baş tacımızdı. Buraya sürekli gelip giderdi, halimizi hatrımızı, ihtiyaçlarımızı mutlaka sorardı. Şu an burada kazandığımız ekmek paramız Edip Uğur sayesindedir. Çünkü bu lostra onun döneminde yapıldı. Allah, ondan bin kere razı olsun. Balıkesir’de gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanı olarak görüyoruz onu. Bir daha onun gibisi gelmez. Şu anki başkanlarımızı da seviyoruz, ama Edip Uğur’un bizdeki yeri çok ayrıdır. Bize gösterdiği vefayı asla unutmayacağız. Başkanımızı kalbimizde yaşatıyoruz. Balıkesir’in başkanı değil, ağabeyiydi. Kimin ne derdi varsa, ne ihtiyacı varsa elinden geleni fazlasıyla yapıyordu. Ben ve lostrada diğer çalışan arkadaşlarım bunun şahididir. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun başkanımızın.”

 

“FİYATLAR 20-30 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR”

Günde ortalama 20-30 kişinin ayakkabısını boyadığını söyleyen Altan, fiyatlar hakkında şunları aktardı; “Fiyatlar ise ayakkabıdan ayakkabıya değişiyor. Standart ayakkabı 20 TL, renkli ayakkabılar, değişik ayakkabılar ise 30 TL. Yani 20-30 TL arası değişen fiyatlarda ayakkabı boyuyorum.”

MUSTAFA SÜLÜN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu