Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Babasından Belediye Başkanına Tepki

Balıkesir’de Babasından Belediye Başkanına Tepki

 

Kepsut Belediye Başkan Cankul, ilçede yapılan yatırımlar, karşılaşılan sorunlar ve yol çalışmalarında, kendi köyünde babası dâhil, köylülerinin kendisini şok eden tepkisi ile ilgili anekdotları samimi bir ifade ile değerlendirdi.

 

Ismail Cankul Kepsut Belediye Baskani

 

Artık Tozla Toprakla Uğraşılacak Bir Şey Kalmadı

Geçen yaz sezonunda doğalgaz çalışmaları ile ilçenin şantiye haline geldiğini belirten Cankul, “Bu yaz sezonunu iyi değerlendirdik. Doğalgaz çalışmalarının oluşturduğu tahribatları tamamlayarak yeniden yaptık.  Alt yapı, kanalizasyon, içme suyu şebekesi, 15 Temmuz Caddemizdeki elektrik kablolarının yer altına alınması gibi tüm çalışmalarımızı bitirdik. Ardından ilçe merkezinde 12 kilometreye yakın asfaltlama çalışması yaptık. 32 bin metrekare antik taş ile ana caddelerimizi kapladık ve parke taşlar ile de ilçemizdeki bütün sokakların tamiratlarını yaptık. Artık tozla toprakla uğraşılacak bir şey kalmadı” dedi.

Yol Yapımında Beklenti Yüksek Olunca

Başkan Cankul, 22 kırsal mahallenin ulaşım için kullandığı ve grup yolu olarak tabir edilen ulaşım ağında süren yol çalışmaları esnasında, kendi köylüleri ve babası arasında yaşadığı ilginç olayı da samimi bir tebessümle paylaştı. Cankul “Asfalt olarak planladığımız yol çalışmalarına doğal olarak satıh kaplama ile başlandı ve bunun içinde finisher diye tabir edilen makine götürüldü bölgeye. Makineyi görünce bölge insanlarında hemen sıcak asfalt serilecek beklentisi oluşmuş. Çalışmalarda görevli teknik ekip babamın da oturduğu köy kahvesinde Sıcak asfalt değil, satih kaplama işinin yapıldığını söyleyince, bütün köylü babama ‘bir Sıcak Asfalt Yaptırmadı’ diye yüklenmiş” dedi.

Babam Bile Yanlış Anladı Tepki Gösterdi

 

Başkan Cankul, Yaşananlardan bihaber şekilde kısa bir süre sonra köye gittiğini belirterek, ”Kahvenin önüne gittik selam veriyoruz, aleykümselam yok. Babam da kahvede oturuyor. Yanına gittim selam verdim, beni elinin tersiyle iterek ‘git şuradan, ne oldu tüpünüz mü bitti. Sıcak asfalt yapamadınız buraya, soğuk asfalt yapacakmışsınız, tüpünüz bittiyse ben vereyim ısıtın asfaltı’ dedi. Hiç yüz vermedi babam. Sonra baktık böyle olmayacak, hemşerilerimize de babama da anlattık durumu, bu yolu biz önce otursun diye bu şekilde yapıyoruz diye anlattık. Ama ilk defa böyle bir tepkiyle karşılaştık. Bu olay sonrası bir iki gün kendime gelemedim” dedi.

Isamail Cankul Yazi Ile

TOKİ Konutlarına da Doğal Gaz İle Buluşturuyoruz

Kepsut İlçe girişinde yer alan TOKİ konutlarına doğal gaz götürmek için doğal gaz hattının Kille ve Simav çaylarının altından geçirilmesi gerektiğini belirten Başkan Cankul, “Tabi bu özel bir teknik ve araç-gereç ile maliyetli ve büyük bir yatırım istiyor. Bu nedenle bizde Ankara’da girişimde bulunduk ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan’a talebimizi ilettik. Sağ olsun Sayın Bakan Yardımcımız hemen konuyla ilgilendi ve gerekli talimatları verdi. Şu anda da o özel tekniğe sahip araçlar çalışmaya başladı. Bu çalışmanın ardından TOKİ bölgemizde artık doğalgazla buluşacak ve ilçemizin tamamı doğalgaz konforuna kavuşacak” dedi.

Millet Bahçesini Bu Yaz Açacağız

Gençlik merkezi ile ilgili ilgili Bakanlıklar ile protokol aşamasına gelindiğini kaydeden Cankul, Millet Bahçesi için de çalışmalara başladıklarını ve Çevre Şehircilik Bakanlığından 750 bin TL destek aldıklarını belirtti. Başkan Cankul” 2021 yaz sonuna kadar 100 bin m2’lik Millet Bahçesini tamamlayacağız. Bize her konuda destek olan Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Yücel Yılmaz’a da buradan teşekkür etmek istiyorum. Biz yolların alt yapısını hazırladık, asfalt ya da antik taş döşeme çalışmalarında bize hep Büyükşehir Belediyemiz yardımcı oldu. Onlarında katkısı ile kentin çehresi yapılan çalışmalarla güzel bir görüntü aldı” dedi.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu