GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

“BALIKESİR’DE BELEDİYE İKTİDARI DİNLEMİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, 31 Mart seçim sonrası çıkışı verilen 800 civarın isçinin çıkarılmasıyla ilgili Belediye Meclisine soru önergesi verdiklerini ve önergenin Meclis gündemine getirilmemesine tepki gösterdi.

Başkan Sarı “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işçi çıkarıyor. Cumhurbaşkanının talimatları Balıkesir için geçerli değil mi?” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin (BBB)’si bünyesinde ve iştirak şirketlerinden  çıkartılan isçilerle ilgili CHP il binasında CHP İl Başkanı Serkan Sarı il yönetimiyle beraberinde basın açıklaması düzenledi.

“İŞCİLERİN HAKLARI MECLİS GÜNDEMİNDE”

Başkan Sarı, “31 mart yerel seçimler sonrası çıkartılan işçiler adına Büyükşehir Belediye Meclisine soru önergesi verdik. Meclis gündemine bile alınmadı. Bu kadar hassas konu olmasına rağmen açıklayıcı net bir bilgi alabilmiş değiliz.

“ÜLKEYİ YÖNETENLERİN SÖYLEMLERİ DİKKATE ALINMAMAKTA “

“Bugün kenti yönetenler, ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanının söylemleri dikkate alınmamaktadır.” diyen Başkan Sarı, yaptığı açıklama şu ifadelere yer verildi. ” 31 mart sonrası göreve gelen Başkan Yücel Yılmaz Çevre ilaçlama ve mezarlık temizlik görevli işciler iş akdi fesihleri ile ilgili Akdinin dolmadan 4 ay öncesi işçilerin iş sözleşmelerini fesih etmiştir. Bu işçilerin ekmekleriyle oynanmıştır. Bu işçiler çoğunluğu işsiz kalmıştır. Çalışan emekçi kardeşlerimizin iş imkânlarının sınırlandırması Büyükşehir Belediye personel A.Ş. ve iştirak şirketlerinden  isçilerin çıkarılma sürecinde bazı personeller emekliliğe zorlanmakta, bazısına ise baskı uygulanarak çıkışı sağlandığı şikâyetler arasındadır. Çıkışını ve emekliliğini istemeyen personelleri aile bütünlüğü bozarak farklı ilçelere gönderilmektedir. Şu anda bize ulaşan şikâyetleri göre Büyükşehir’e bağlı Personel AŞ. BASKİ ve iştirak şirketlerinden çıkartılan isçi sayısı 700 ile 800 civarındadır. Bugün kentimizi ve ülkeyi yönetenlerin talimat ve söylemlerini televizyonlarda net bir şekilde izliyoruz.  Çalışan Emekçinin ekmeğiyle oynanmaması noktasında ülkemizi yöneten Cumhurbaşkanı tarafından söylenmektedir. Ama görüyoruz ki bu talimatlar Balıkesir için geçerli değil. Konu hassas olduğundan Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediye Meclisine verilen gecen hafta soru önergesiyle ilgili hala bir cevap almadık. iki gün öncesi belediye meclisi yapıldı gündeme gelmedi.” Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu