Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Bir Araya Gelen Muhtarlardan Büyük Tepki; “Bizi Saymayan Yetkili Ve Siyasetçiler Bizim Yolumuz Ankara Peki Ya Sizin?”

Balıkesir’de Bir Araya Gelen Muhtarlardan Büyük Tepki; “Bizi Saymayan Yetkili Ve Siyasetçiler Bizim Yolumuz Ankara Peki Ya Sizin?”

 

Karesi Muhtarlar Derneği’ 40’a yakın muhtarın katıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Muhtarlar, basın toplantısında yetkili ve siyasetçilerle ilgili çarpıcı tepkiler gösterdi. Açıklamalar arasında, “Mahallemde ne olur ne biter ben bilirim. Ancak arayan soran yok. Yardım kolisi dağıtan çok ama o koliler gariban dururken nerelere gidiyor? 20 Muhtarı Belediye Kapısından Nezaketsizce Geri çevirdiler” cümleleri dikkat çekti.

 

Balikesirde Bir Araya Gelen Muhtarlardan Buyuk Tepki 01

“Nezaketsiz Bir Döneme İmza Atılıyor”

Muhtarlar Sosyal yardımları, mahallelerinde yaşanan çöp sorunlarını, çamur içindeki yolları, Belediye kapılarından Güvenlik tarafından içeriye alınmadıklarını ve nezaketsiz bir dönemin kendilerine, dolayısıyla mahallelerindeki halka yaşatıldığını söylediler. Kendilerine gösterilmeyen saygının halka gösterilmediğine işaret eden yaklaşık 50 muhtar topluca açıklama yaptı. Cumhurbaşkanımız da söyledi ancak bunlar anlamıyor diyerek bürokrasi yumağının düğümlendiğini belirttiler.

 

 Balıkesir’de bizi kimse dinlemiyor!

 

Örnek  olarak AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu’nu işaret eden bazı muhtarlar ise ;“Fotoğraflarda olup kendi ortalıkta olmayan Başkan niye bugün burada da yok” diyerek tepki gösterdiler. Yaptıkları hiçbir davete katılım sağlanmadığı gibi bizi dinlemeyen başkanın orada ne işi var? Makam peşinde koşmaktan muhtarları görmeyen anlayış halkı görmeyen anlayıştır” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“En Kötü Dönemi Yaşıyoruz”  

Karesi Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Durmaz, beraberinde  muhtarlarla birlikte hizmetlerin değerlendirmesi, istek ve talepler üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Yönetim Kurulu ile birlikte merkez ve kırsal mahalle muhtarlarını ağırlayan Dernek Başkanı Durmaz “muhtarlarımız taleplerini dile getirsinler ve mahallesi için istekleri çözüme kavuşsun istiyoruz” dedi.

Balikesirde Bir Araya Gelen Muhtarlardan Buyuk Tepki 03

Muhtarın Derdini Dinlemeyen Kimi Dinliyor?

Düzenlenen kahvaltılı toplantıya Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Elvan Bahar Göktepe, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, MHP Karesi İlçe Başkanı Burak Boduroğlu ve muhtarlar katılım sağladı. Davet edildiği halde katılmayan Daire başkanlarına ve AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu’na tepki büyüktü.

“Her Ay Toplanacağız”

Her ay toplanarak sorunlarımızı dile getireceğiz diyen Metin Durmaz, “ Sorunlara çare olmazsa yolumuz Ankara dedi. Bizi önemsemeyenleri biz hiç önemsemeyiz diyen yaklaşık 50 muhtar, “Köyümüzde ekmeğe muhtaç insanlar dururken muhtara bilgi veren yok. Ancak mahallemize geliniyor muhtaç kim sormadan birileri birilerine koliler dağıtıyor. Muhtarı saymayan halkı saymaz” dedi.

 

“Gönül İsterdi ki ‘Bizi’ Dinlesinler”

 

Karaoğlan Mahalle Muhtarı Ali Haydar Temel’inde konuştuğu toplantıda “Gönlümüz isterdi ki; tüm daire başkanları bizi dinlesin. Muhtarlara değer versin. Mahallemde bir koli dağıtılıyor ancak muhtarın haberi yok. Kimlere ne dağıtıyorsunuz. Gariban dururken kime ne veriyorsunuz? Garibanın yükünü muhtar çekiyor. Bu toplantılara gelmeyen daire başkanlarını kınıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanımız Söyledi Ancak Belediye

“Nezaketsizce Bizi Kapıdan Gönderdi”

Ziyaretli Muhtarı Mustafa Aygül “Sayın Cumhurbaşkanımız işleri zorlaştıran ve milletle devlet arasına giren zorlukları kaldırdı. Ancak bu dönem çok zorlandık. Ne oldu? Bugün temsiliyet anlamında hiç bu kadar kötü temsil edilmemiştik. Cumhurbaşkanımızın sözünü hatırlatırım Makam ve mevkidekiler elinizi taşın altına sokun. İş yürüsün. Ancak Balıkesir’de ne belediyede nede yetkililer yüzümüze bakıyor. Bugün işler yürümüyor…

Yusuf Hocaoğlu, Yücel Yılmaz, Daire Başkanları Muhtarlar Burada! Siz Neredesiniz?

Aramızdaki kopukluk uçuruma dönüşüyor diyen Mustafa Aygül “Bugün baktığımızda görüyoruz ki; bizi parçalayıp bölmeye çalışıyorlar Bugün ki toplantıda da şunu net görüyoruz. Makamlar gelip geçici. Muhtarlar olarak milleti temsil etmek için buradayız, bir aradayız. Bizi bugün yalnız bırakan onlara sözüm şu; Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da dahil olmak üzere soruyorum. Muhtarlar burada siz neredesiniz? Muhtarların temsili yet anlamında bu kadar değersizleştiği bir dönem olmamıştı. Cumhurbaşkanımız millet ve devlet arasındaki bürokrasiyi kaldırdı ve herkesin taşına altına elini koymasını sağladı.”

 

20 Muhtar Belediye Kapısından Nezaketsizce Gönderildi

 

“ Bürokrasi insana dayatıldığında hizmet alımı zorlaşıyor. Buna bugün baktığımızda şu cümle ile özetliyorum.20 tane belediye başkanı Belediye Başkanının kapısının önünden nezaketsize çıkartıldı gönderildi. Bunu hiç dile getirmedik ancak bunun acısını bir daha yaşamamak için dile getiriyor ve muhtarlar için bir özür bekliyorum” dedi.

Göktepe “Muhtarlara Sağlanan Kazanımlar İçin Çalışıyoruz”

Toplantıda Karesi’nin kırsal kesimlerinde yaşayan muhtarlar dertlerini sorunlarını dile getirdi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça Büyükşehir olarak sundukları imkânlara işaret etti. Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Elvan B.Göktepe ise muhtarlara AK Parti döneminde sağlanan kazanımlara dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Muhtarlarımızın izin, hastalık veya başka sebeplerle görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri kesilmeyecek” sözlerini imkânımız oldukça elimizden gelenin fazlasını yapma gayretinde olduklarını açıkladı.

Balikesirde Bir Araya Gelen Muhtarlardan Buyuk Tepki 02

Muhtarlar Hangi Kazanımı Elde Etti?

97 lira olan muhtar ödeneği 57 kat artışla bugün 5 bin 500 liraya yükseltildi. Aynı zamanda güncel rakamla 2 bin 232 lira olan muhtarların SGK primleri de devlet tarafından karşılanmasını temin edildi.

Göktepe “ İcra Makamı Değil Rica Makamıyız”

“Muhtarların sorunlarını hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Daire Başkanı olarak” 255 bin rakamına ulaştım ve evlere konuk oldum. Dolayısıyla birebir muhtarlarımızın yaşadığı sıkıntıları birebir bende yaşadım. Şunun altını çiziyorum; Daire başkanlığı icracı bir makam değil ricacı bir makam. İnsanın kendisine isteyeceği şey kadar zor olan bir şey yok ”dedi.

“ Mahallenin 4 ana ihtiyacı olur. Belediye Yapmakla Yükümlüdür”

Göktepe, “Muhtarlarım için El açıp kapı çaldım. Yolu yapılmamış, suyu sıkıntılıdır, Yaşlıların oturacağı bir bank yada aşevi düğün salonu yoktur. Bunlar temel ihtiyaçlar. Belediyelerde bunları yapmakla yükümlüdür. Muhtarın siyaseti seçilene kadardır. Mahallede her siyasiden kişi olur ve ihtiyaçları karşılanmak durumundadır.”

 

Vebal Taşımak İstemem!

 

Göktepe “Muhtarlar bir mahallenin belediye başkanıdır. Engelli, yaşlı, gariban, sıkıntılı olan bize geliyor. Yani, etliye sütlüye karışmayan muhtarlık olmaz. Amacımız bağcı dövmek değil. Ancak, sabırlı muhtarımızın her ihtiyaç duyduğu alanı karşılamak zorundayız. Bırakın seçimi vatandaşa hizmet için yapacağız. Maaşların artmasından, kullanılmayan okulların cem evine dönüşmesinden her konuda hizmet var. Haliyle maaş artışı, promosyon vb konularda bakanlıkta bu konuları da dile getiriyoruz bilin isterim.

Vebal taşımak istemem. Engelli toplantısı, kahvaltı etkinliğinde, tanıtım gününde her yerde bir muhtar olmalı. Bu saatten sonra bugüne dek sabrettik ancak her yerde olma zorunluluğumuzu buradan ifade ediyorum. Olmalıyız diyorum”

Başıboş Köpekleri Kedileri Bize Bildirin!

İl Tarım ve Orman Bölge müdürlüğünde görevli Resul Bütün ‘de bir bilgilendirme yaptı. Sahipsiz kedi ve köpeklere çip takma işlemlerinin sürdüğünü ifade etti. Veteriner hekimler odası ile yapılan bir anlaşma ile sağlanan hizmete değindi.

Haber: SEMRA AMAN AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu