Görüntülü Haberler

Balıkesir’de Bir Garip Haciz İşlemi

Balıkesir’de Bir Garip Haciz İşlemi

 

Balıkesir’de yaşayan Mahmut Bozanoğlu, salgın dönemine rağmen kredi kullanarak işyeri açmaya çalıştı. Ancak, Bozanoğlu, borçlu olmadığı halde garip bir hacizle karşı karşıya kaldı.

 

Bozan Oglu

Mahmut Bozanoğlu 2020 Kasım ayında Bahçelievler Mahallesi 100. yıl caddesinde bir işyerini kiraladı. Bozanoğlu kredi kullanarak Ocak başı-Kebapçı olarak açacağı işyerine ciddi miktarda masraf yaptı. Ayrıca, Ramazan ayının ilk haftasında açmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Ancak, ne var ki açılış yapmadan bir kaç gün önce, garip bir haciz işlemi ile şok oldu.

Borcun Tamamından Fazlası Daha Önce Muhafaza Altında Ama!…

Haciz memuru ve alacaklı avukatı karşısında gören Bozanoğlu, şaşkınlığa uğradı. Ayrıca hemen mülk sahibine bilgi verdi. Haciz işleminin eski kiracının borcu nedeniyle, yapıldığı ortaya çıktı. Ayrıca, mülk sahibi de eski kiracıdan alacaklıydı. Söz konusu haciz işlemi ile ilgili istihkak talebinde bulunmak için dava da açmıştı. Hatta daha önce eski kiracıya ait farklı taşınırlar ile ilgili 3 defa haciz ve muhafaza işlemi de gerçekleşmiş. Üstelik, önceki hacizlerden birinde yapılan kıymet takdirinde, borcu fazlası ile karşılayacak tutarda muhafaza da yapılmıştı.

Sanem Isik

Av. Sanem Işık: Buna Dair Bir Sürü İtirazda Bulunduk Ama!.. 

Ancak asıl garip olan, haciz işlemi ile işyerinin duvar, kapı, pencere niteliğinde ki dış kaplamaların sökülmesi oldu. Mülk sahibinin vekili olan Av. Fatma Sanem Işık, Gazete Merhaba’ya haciz mahallinde konu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Işık, “burası bir işletme. Daha önceki kiracı ile ilgili haciz yapıyorlar. Bu konuda istihkak iddiamız var ve dava devam ediyor. Ayrıca şu an haczedilen malların binanın bütününe ait olduğu çok açık ve net. Çünkü buraları söküldüğünde bu bina içindeki mallarla birlikte korunmasız ve savunmasız kalacak. Yani özetle şu an haczedilen şey binanın tavanı ve kapısı, duvarı, camı. Yani hacze kabil olmadığını düşünüyoruz. Buna dair bir sürü itirazda bulunduk ama maalesef sonuç vermedi ve Bursa’dan tedbir kararı verilmedi” dedi.

 

Mağdur Esnaf Bozanoğlu “Adalet Nerede”

 

Haciz şoku ile karşı karşıya kalan Mahmut Bozanoğlu’da Merhaba’ya bir açıklama yaptı. Bozanoğlu, “biz burayı 2020 Kasım ayında tuttuk. Ancak, lokantacıların durumlarından ötürü açamadık. Ramazan ayına yetiştirmeye çalıştık. Hatta, zorlukla ve evimiz ipotek ettirip kredi kullandık. Ancak, bir açılıp bir kapanmasından dolayı iş yerimizi işletmeye koyamadık. Ancak buraya elimizden geldiği kadar masraf ettik ve bu hafta Cuma günü açacaktık. Ne var ki, avukatlar bu işyerine haciz getirdiler. Hacze konu olan benim borcum değil. Daha önceki işletmecinin kendi borcu. Mal sahibine de borcu varmış. Bunları işletmeyi tuttuktan sonra öğrendik. Tam açmak üzereyken başımıza böyle vahim bir olay geldi. Nasıl çözeceğimizi de bilmiyoruz” dedi.

Bir diğer önemli ayrıntı ise, haciz işlemi esnasında muhataplar ile yaptığımız röportaja müdahale edilmesi oldu. Kameramanın görüşünün dışında kalmasına rağmen, alacaklı avukatının röportaj esnasında, Muhabirin yanına gelerek, “çekim yapamazsınız” şeklinde müdahale etmesi ayrıca şaşkınlık yarattı.

İşte Garip Haciz İşlemi İle ilgili o Görüntüler…

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu