Gündem

Balıkesir’de  Bu Yıl Da Yetkili  Sendika  Eğitim-Bir-Sen

Balıkesir’de  Bu Yıl Da Yetkili  Sendika  Eğitim-Bir-Sen

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Çabuk şu açıklamalarda bulundu:

2012 Yılından beri Türkiye Genelinde Yetkili olan Eğitim-Bir-Sen , Mayıs 2021’de  Türkiye genelinde üye sayısını  artırıp gücüne güç katarak ayrıca yetkiyi perçinlemenin arifesindedir.  Balıkesir ilimizde de  büyük bir teveccühe mazhar olan sendikamız yeni eğitim çalışanlarının aramıza katılmasıyla yetkili sendika olmaya devam etmiştir. Bize duyulan bu güvenden dolayı tüm eğitim çalışanlarına yürekten teşekkür eder, ayrıca emeği geçen herkese şükranlarımı arz ederim.  Eğitim – Bir – Sen  Genel Merkezimize ve ayrıca Balıkesir 1 Nolu Şubemize duyulan bu güvene layık olmak için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.  Bu yıl yapılan mutabakat toplantısı ve imza altına alınan mutabakat metnine göre; Eğitim-Bir-Sen 5455 üye  ile yetkiyi alırken, ayrıca en yakın takipçimiz Türk Eğitim Sen ise 3552 üye sayısı ile ikinci olmuştur.

1992 yılında Mehmet Akif İnan’ın öncülüğünde 15 eğitim çalışanıyla kurulan Eğitim-Bir-Sen olarak, bir yandan kamu çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarının kazanılması ve geliştirilmesi mücadelesi verirken, diğer yandan bu ülkede yaşamanın üzerimize yüklediği sorumluluk gereği bu ülkenin en temel sorunlarına da ilgisiz ve duyarsız kalmıyoruz.

***

Bizler Eğitim Çalışanlarının bize verdiği ayrıca bu sorumluluğun farkındayız.

Özellikle öğretmenlerimizin nöbet görevlerine ücret  almalarını sağlamak,

Maaşlarda iyi bir artışı sağlamak gibi kazanımları elde ettiğimiz gibi,

Ek ders ücretlerindeki adaletsizliği düzeltmek,

Memur ve hizmetlilerimizin Eğitim-Öğretim ödeneğini almalarını sağlamak,

3600 Ek göstergenin eğitim çalışanlarımıza kazandırılması,

Vergi matrahı olayının kaldırılması,

ve bunlara benzer birçok özlük hakkını elde etmek için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Kavganın, karmaşanın, kaosun ve karanlığın değil; demokrasinin, saygının, sevginin, huzurun ve ayrıca aydınlığın taraftarıyız. Doğru kimden gelirse gelsin yanında, yanlış kimden gelirse gelsin karşısındayız.

Hakkın ve haklının temsilcisi olan Eğitim-Bir-Sen ilkeli sendikal anlayışıyla yoluna devam edecektir. Sendikamızı yetkili yapan üyelerimize, işyeri temsilcilerimize ve teşkilatlarımıza teşekkür ederiz. Bizlere duyulan bu güveni asla boşa çıkarmayacağız. Çalışanların bize yüklediği sorumluluğun farkındayız. Yetkinin hayırlı olmasını diliyoruz.  Eğitim Bir-Sen olarak, gelecek tasavvurumuzda özgür birey ve ayrıca sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu