Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Büyük Tefecilik Operasyonu

Balıkesir’de Büyük Tefecilik Operasyonu

 

Balıkesir’de tefecilik yaparak ve zor kullanarak gayrı menkullere el koyan 4 şahıs, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığının başarılı bir operasyonu ile yakalandı.

 

Yüksek Miktarda Faizle Borçlandırmışlar

Balıkesir valiliğinden yapılan duyuruya göre, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbar neticesinde, H.Ç., Y.Ç., M.Ç. ve R.Ç. isimli dört şahsın Edremit İlçesinde tefecilik yaparak kendilerinden borç para alan şahıslara yüksek miktarda faiz uyguladıkları belirlendi.

Tehdit, Cebir ve Şiddet Uygulamışlar

Yapılan araştırmalar neticesinde şüpheli dört şahsın, borçlarını ödeyemeyen müştekilerin Edremit, Güre, Akçay ve Altınoluk bölgesindeki gayrimenkulleri ve araçlarına tehdit, cebir ve şiddet uygulamak suretiyle el koydukları, bu şekilde yaklaşık (2.000.000) TL kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Adli Tahkikat Başlatıldı

H.Ç., Y.Ç., M.Ç. ve R.Ç. isimli şüphelilere ait ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; (1) adet tabanca, (1) adet oluklu bıçak, (5) adet tapu, (2) adet araç ruhsatı, müştekilerden alınmış (543.300) TL değerinde (8) adet senet, (4) adet alacak defteri ve suçtan elde edildiği değerlendirilen (81.555) TL para ele geçirildi. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konularak, şüpheli (4) şahıs gözaltına alınarak haklarında adli tahkikata başlanıldı.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu