Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Çarpıcı Son Dakika Gelişmesi: Edremit Kaymakamı Merkeze Çekildi

Balıkesir’de Çarpıcı Son Dakika Gelişmesi: Edremit Kaymakamı Merkeze Çekildi

Edremit’in kurtuluş gösterilerinde ortaya çıkan görüntülerle ilgili Balıkesir Valiliğinden çarpıcı bir açıklama geldi.

Valilik Açıklamasında Edremit’te düzenlenen Milli kurtuluş gününü tartışmaya açan gösteriye vurgu yaptı.
Ayrıca, kutlama komitesi başkan ve üyeleri ile sorumlu belediye görevlileri hakkında işlemlerin başladığını ifade etti. Bunun için de İçişleri Bakanlığından mülkiye müfettişi talep edildiğini belirtti. Açıklamada yer alan bir diğer ayrıntı ise, Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekildiği bilgisi oldu.
Balikesirde Ki Skandal Goruntu Ulke Gundeminde 01
Valilikten yapılan açıklama ise şöyle oldu: 

“Milli kurtuluş günümüzü tartışmaya açan bu gösteriye sebep olan kutlama komitesi başkan ve üyeleri ile sorumlu belediye görevlileri hakkında soruşturma açılması için İçişleri Bakanlığından mülkiye müfettişi talep edilmiştir. Ayrıca soruşturmanın selameti açısından Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı İçişleri Bakanlığımızca merkeze çekilmiştir. Söz konusu gösteriyi gerçekleştiren dernek hakkında da İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişleri ve dernek denetçilerince gerekli soruşturma yapılacaktır.”

Ne  Olmuştu:

Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü gösterisi ülke gündeminde. Ayrıca, Gösteride çarşaflı bir kadının zincire vurulduğu görüntü büyük tepkilere neden oldu. Önceki gün Balıkesir Edremit’te ilçenin kurtuluşu ile ilgili gösteriler düzenlenmişti. Ancak gösterilerde çarşaflı bir kadına vurulan zincir görüntüsü büyük tepkilere neden olmuştu. Ülke genelinde haber sitelerinde son dakika olarak gündem olan görüntülerin ardından, ciddi tepkiler geldi.

Balikesirde Ki Skandal Goruntu Ulke Gundeminde Ilisik

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu