Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Covid-19’dan 4 Günde 42 Ölüm

Balıkesir’de Covid-19’dan 4 Günde 42 Ölüm

 

Covid-19 salgını tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Balıkesir’de de etkili oluyor. Özellikle Ekim ayı ile birlikte tırmanışa geçen yeni vaka sayıları, aynı zamanda hasta, ağır hasta sayısı ve can kayıplarının sayısının da artmasına neden oluyor.

 

Kasım Ayında Hem Vaka hem Ölüm Sayısında Rekor

Günlük yeni vaka sayılarının, Covid-19 vakalarının Balıkesir’de de görülmeye başlandığı Mart ayından bu yana, en yüksek ve tedirgin eden sayılara ulaştığı Kasım ayı içinde, can kayıplarında da benzer artış olduğu ve özellikle son 4 gün içinde 42 kişinin Koronavirüs nedeni ile hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

“Yaşlılarımızın Canına Kastetmeyelim”

 

Uzmanlar hayatını kaybeden vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun 65 yaş üstü olduğuna işaret ederek “yaşlı yakınlarımızın canına kast etmek istemiyorsak mutlaka tedbirlere tam uymalıyız. Eğer onlarla aynı evde birlikte yaşamak zorundaysak maske-mesafe-hijyen kuralını evde de uygulayarak onları tam izole etmeliyiz” uyarısında bulunuyor.

Yasli Yogun Bakim

Devlet Sahada Ama STK’lar ve Siyasi Temsilciler Sessiz

Covid-19 Salgını ile ilgili olarak, başta sağlık çalışanları ve Vali Hasan Şıldak Başkanlığında oluşturulan İl Hıfzıssıhha kurulunun verdiği yoğun mücadeleye rağmen, Siyasi Parti Temsilcileri, Odalar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının salgın ile mücadele noktasında yeterli duyarlılığı göstermemesi ayrıca dikkat çekiyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu