Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Covid-19’un Yayılım Alanı Genişledi

Balıkesir’de Covid-19’un Yayılım Alanı Genişledi

 

Covid-19 pandemisi, bu kez yayılma hızı ile birlikte yayılma alanının da genişlemesi nedeni ile tehdit seviyesini artırmış durumda. Mart-Nisan-Mayıs aylarında nokta bazında görülen vakaların artık kırsal alanlar dahil olmak üzere her bölgede görülmesi Balıkesir’i alarma geçirmiş durumda.

 

Bazı Basın Mensupları da Karantinada

Altıeylül Belediyesi Basın biriminde görevli Emre Macun’un Covid-19 testinin pozitif çıkması sonrasında, Hafta sonunda ise basın mensupları ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı İlker Şahin’in, Covid-19’a yakalanması ve aralarında basın mensuplarının da olduğu çok sayıda kişinin temaslı olarak karantinaya alınmasına neden oldu.

Zorunlu Değilseniz Resmi Dairelere Gitmeyin

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkan Vekili Serkan Akça’nın test sonucunun pozitif çıkması ve yine çok sayıda temaslının karantinaya alındığı bilgisine ulaşılırken yetkililerin ısrarla dile getirdiği “zorunlu olmadıkça resmi dairelere gitmeyin” uyarısı daha fazla anlam kazanmış oluyor.

Koronavirüs’ün Yayılım Alanı Genişledi

Altıeylül, Dursunbey, Havran gibi farklı ilçelere bağlı kırsal mahallelerde ilan edilen karantinalar yayılım hızı ve yayılım alanının genişlemesine işaret etmesi gelişmeleri yakından takip ederek haberleştirmeye çalışan basın mensuplarını da tedirgin ediyor.

Haber: Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu