Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de de Kısıtlamaların Artması Bekleniyor

Balıkesir’de de Kısıtlamaların Artması Bekleniyor

 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü A Haber kanalında yaptığı açıklamada bu gün halen devam eden kabine toplantısından bazı kısıtlama ve yasakların gelebileceğini öne sürdü. Kabineden çıkacak kararlarla Balıkesir’de de kısıtlamaların artması bekleniyor.

 

Manset Alani Olcu

 

Sürecin Kontrolü İçin Bazı Kararlar Alınacak

A Haber spikeri Banu El’e canlı yayında açıklamalarda bulunan Özlü “”Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak” ifadelerini kullandı.

Maalesef İnsanımız Uygulamada Hassas Davranmadı

A Haber canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Tevfik Özlü şunları söyledi “Son zamanlarda kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı arttı. İyi bir noktada değiliz. Günlük vaka sayısındaki oynamalar anlamlı değil ama genel tabloya bakıldığında ölü sayısının, ağır vakaların artması önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız da ‘bu işi sıkı tutmalı’ gibi bir ifadede bulundu. Normalleşmeyle birlikte insanların hayatlarına geri dönmesi ama bunu yaparken de dikkatli olması, salgına tekrar izin vermemesi amaçlanmıştı maalesef insanımız bu konuda gerektiği kadar hassas davranamadı. Sanıyorum kamu yönetimi bazı kısıtlamalar ve yasaklamalarla, bazı yaptırımlarla bu sürecin kontrolü için bazı kararlar alacak. Bugün onları öğrenme fırsatımız olabilir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da İşaret Etmişti

Cumhurbaşkanı Recep Taayyip Erdoğan Geçtiğimiz gün cuma namazı çıkışında koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede kurallara yeteri kadar uyulmadığını belirtmiş ve “”Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Dikkat edilen illerde vaka sayılarının düştüğünü gördük. Biz biraz gevşetince bu defa da başta Ankara, İstanbul olmak üzere bir anda vaka sayılarının yükselmeye başladığını gördük. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız” şeklinde ki cümlesi ile kısıtlamaların artabileceğini ifade etmişti.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu