Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Denetim Ekiplerinin Sayısı Arttırılıyor

Balıkesir’de Denetim Ekiplerinin Sayısı Arttırılıyor

 

Balıkesir’de Denetim Ekiplerinin Sayısı Arttırılıyor. İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre 81 İlde denetim ekiplerinin arttırılacak. Balıkesir’de de Yarından itibaren denetimlerin daha etkin yapılması için vatandaşların yoğun olduğu cadde, sokak, pazar yerlerinde görevli ekip sayısı artırılması bekleniyor.

 

Araçlar Tek Tek Kontrol Edilecek

Genelgeye göre, yarından itibaren denetimlerin daha etkin yapılması için, vatandaşların yoğun olduğu cadde, sokak, pazar yerlerinde görevli ekip sayısı artırılacak. Ülke genelinde yarından itibaren koronavirüs denetimlerinde farklı bir konsepte geçiliyor. Kalabalık yerlerdeki ekip sayısı artırılacak, ulaşım araçları tek tek kontrol edilecek

Zabıtaların Tümünden Yararlanılacak

İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde yapılan koronavirüs denetimlerinin sahada daha etkin yapılması için valiliklere “Koronavirüs salgını denetimleri” konulu genelge gönderdi. Genelge kapsamında cadde, bulvar, sokaklarda bulunan görevli ekip sayısı daha da arttırılacak. Denetimlerde zabıta ekiplerinin tamamından yararlanılabilecek.

Yoğun Bölgeler Yakından Gözlenecek

Şehirlerarası ve şehir içi toplu ulaşım araçları ile ticari taksiler tek tek durdurularak, koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığına bakılacak. Genelgede son dönemde toplu ulaşım araçları, pazaryerleri ile alışveriş ve sosyal hayat açısından canlı cadde, bulvar ve sokaklar gibi kişilerin yoğun olarak bulundukları kalabalık yerlerde sergilenen tedbirsiz davranışlardan dolayı salgının yayılımının devam ettiği belirtildi.

Haber: Kamil Akyürek

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgede yer alan ayrıntılar için burayı tıklayabilirsiniz

,

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu