Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Deniz Suyu Kalitesi Yakın Takipte Sonuçlar “Temiz”

Balıkesir’de Deniz Suyu Kalitesi Yakın Takipte Sonuçlar “Temiz”

 

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Balıkesir’in bazı noktalarında deniz suyunun kirli olduğu, bu durumun özel bir laboratuvarda yaptırılan analiz sonuçlarına göre insan sağlığı açısından tehlike oluşturduğuna yönelik görüşlerin yersiz olduğuna ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

 

Denizsuyu Iyi 1

 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada , “ Yaz aylarında İlimizin bütün sahil bandında yoğun bir şekilde devam eden turizm hareketliliği de göz önüne alınarak denizlerimizin su kalitesi titiz bir şekilde takip edilmektedir” denildi.

“Numuneler Alınmıştır”

Açıklamada ayrıca, İnsanların yoğun olarak yüzdükleri ve İl Yüzme Suyu Komisyonu tarafından belirlenen yüzme alanlarından 15 günde bir Ege Denizi’ne ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen ve Marmara İlçelerimizden 54 yüzme suyu izleme noktasından  ve 31 mavi bayrak izleme noktası olmak üzere toplam 85 noktadan numune alındığı ve sonuçların büyük kısmının iyi olarak analiz edildiği belirtildi.

Halka Açık Bilgi Paylaşımı Yapılıyor

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasında “Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuvarı İç Kalite ve Dış Kalite denetimlerinden geçmekte ve tam puan almaktadır. Yapılan analizler onaylandıktan sonra eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığı’na ait https://yuzme.saglik.gov.tr web adresinde ve Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait https://balikesirism.saglik.gov.tr web adresinde halka açık şekilde paylaşılmaktadır ”ifadeleri yer aldı.

Açıklamada “Hassasiyetle Takipteyiz” Denildi

Açıklamada “Denizlerimizin temizliği konusu İl Sağlık Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından hassasiyetle takip edilmekte, Valiliğimiz yürütülen çalışmaları yakından izlemektedir. Balıkesir İlinin Ege Denizi ve Marmara Denizi’ndeki bütün kıyılarında insan sağlığını olumsuz olarak etkileyecek herhangi bir kirlilik unsuru bulunmamaktadır. ”denildi.

HABER: KAMİL AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Devletin işi yalan dolan olmuş. Bu analiz sonuçlarına inanmayın. Sabah Ören plajına gidiyorum, suyun yüzeyinde bulaşık deterjanı kabarcıklarından bir sürü değişik pisliğe kadar görmek mümkün. 3 aylık yazın en az 35-40 günü böyleydi durum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu