Gündemİlçe HaberleriSporTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Develer Neden Havutlanır? Havut Ne Demek?

Balıkesir’de Develer Neden Havutlanır? Havut Ne Demek?

 

Balıkesir’de develer havutlanır. Havut Sözlükte Deve Semeri demek. Deve havutlam,a deveye güzel kıyafetleri giydirip güreşe hazırlamak demek. Balıkesir’de deve güreşleri yapan ilçeler var. Burhaniye, Havran gibi. Burhaniye’de Deve güreşi sezonunun hazırlığı başladı. Havutlama işin deve güreşi sezonunun başladığı anlamını taşır. Güreşler öncesinde develer için ayrıca birde hayır düzenlenir. Hayır yemekleri ile halka yemek dağıtılır.

 

Develer Havut

Balıkesir’In Burhaniye Ilçesinde, Güreş Sezonu Yaklaşırken Birer Birer Havutlanan Develer Için Hayır Düzenlendi. Güreş Arenasında Düzenlen Hayırda 45 Deve Görücüye Çıkarken, Antrenman Güreşleri Yapıldı

45 Deve Yarışma Öncesi Antrenman Yaptı
Burhaniye’de deve güreşleri bu sezon 45 deve ile gerçekleşti. Güreşçi Develer yarışma öncesi antrenmana alındı. Develer, Burhaniye’de Pelitköy Mahallesinde 12 Aralık ta meydana çıkacak ve güreş yapacaklar.

Güreşler Ne Zaman?
İlk güreş 12 Aralık da Pelitköy mahallesinde olacak. Daha sonra ise, festival arasında 22 Ocak 2023 de Burhaniye’de yapılacak. Güreş heyecanı yaşamak isteyen seyirciler Burhaniye’ye davet edildi. Güreşlerin Ege Marmara ve Kuzey Ege’de özellikle çok ayrı bir yeri var. Burhaniye güreşlerinin. İzleyici kapasitesinin yüksek . Yıl 2022 ve akaryakıt fiyatlarındaki artıştan dolayı uzak mesafelerdeki develer bu yıl Burhaniye’ye getirilemedi. Develerin güreşi öncesinde ikili eşleştirme ile daha heyecanlı seyir imkanı sağlanabiliyor.

Haber: Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu