Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Dolandırıcılık İçin Tekne Kiraladılar

Balıkesir’de Dolandırıcılık İçin Tekne Kiraladılar

 

‘Otel Odası ve Tekne Kiraladılar…’’

Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ‘Turistik Saadet Zinciri’ operasyonuna imza attı.

 

Hyjhn

Sözde Turizm Acentesi İddiası

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM şube ekipleri yeni bir saadet zinciri şebekesini çökertti. E.Ç. isimli şahsın sözde turizm acentesi olduğu, bu acente üzerinden otel odası ve tekneleri önceden kiralayarak sezonunda turistlere kendisi kiralayıp kar elde ettiler.

 

Otel Odası ve Tekne Kiraladılar!

Edinilen bilgilere göre şüphelilerin kurulan sözde acente üzerinden otel odası ve tekne kiraladığı ifade ediliyor. Ayrıca, bu zincire para yatıranlara da şüphelilerin yüzde 10 kar payı vadettiği ortaya çıktı.

 

Mağdur Şahıslara…

E.Ç.’nin kendisiyle beraber hareket eden diğer şüphelilerin de hesaplarını kullanarak para trafiğini yönlendirdi. Süreçte güven duygusu oluşturularak birçok mağdur şahıs yapıya yüklü miktarda para yatırdı.

 

Dolandırıcılık Yaptılar

Şüphelilerin bu şekilde oluşturulan saadet zinciri ile yüksek gelirler elde etti. Şüpheliler 4 adet kamyonet, 1 adet minibüs, 5 adet motosiklet, 9 adet akülü motosiklet aldı  Sisteme dahil olan kullanıcıların yaklaşık 55 milyon TL maddi zarara uğradı. Nitelikli dolandırıcılık suçunun işlendiğini ortaya çıkartan KOM ekipleri, operasyon için düğmesine bastı.

 

Firari E.Ç Hakkında

30 şikayetçinin olduğu olayda polis ekipleri organizasyonun lideri ve organizatörü firari E.Ç.’nin altında yönetici pozisyonunda yer alan toplam 10 şahsı gözaltında. Adli makamlara çıkartılan 8 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gitti. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmanın sürdüğü, çalışmaların ise çok yönlü olarak devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu