Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Düğünlerde Oyun Yasak mı?

Balıkesir’de Düğünlerde Oyun Yasak mı?

 

Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda belirlenen Tedbirlerin alınması koşulu ile 1 Temmuz tarihinde düğünlere izin verilmesi sonrasında, Düğün Salonları sahipleri, vatandaşlardan özellikle oyun oynama, canlı müzik-müzik ve fotoğraf çekimi ile ilgili yoğun sorular geldiğini ifade ediyor.

 

Genelgeyi İyi İnceleyin

Düğün salonu sahipleri, İçişleri Bakanlığının konu ile ilgili yayınladığı genelgenin 15 maddesinde yer alan ifade ile düğünlerde, temassız ve sosyal mesafe kuralına uyma koşulu ile müzik-canlı müzik ve oyunlara izin verildiğini ifade ederek “vatandaşlarımız lütfen Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler ile ilgili genelgeyi iyi incelesin” çağrısında bulunuyor.

Yasak Değil Tedbirli Serbestlik Var

Açıklanan genelgenin birçok vatandaş tarafından, düğün töreninin önemli ritüelleri olan müzik, oyun. Takı gibi konularda tamamen yasaklandığı şeklinde algılandığını ifade eden düğün Salonları sahipleri, “tamamen yasak söz konusu değil. Açıklanan tedbirlere uymak koşulu ile oyunda oynayabilirler, takı merasimi de düzenleyebilir ve fotoğraf çekilebilirler. Balıkesirli hemşerilerimizden özellikle rica ediyoruz genelgede yer alan maddeleri dikkatli okusunlar” şeklinde ifadede bulundular.

İşte İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede yer alan oyun oynama, müzik ve fotoğraf çekimi ile ilgili 14 ve 15’,nci maddeler;

  1. Toplu fotoğraf çekimleri yapılmayacak. Fotoğraf çekimi ve pasta kesimi esnasında gelin ve damat hariç mesafe kurallarına uyulacak. Ancak maske kullanmak ve mesafe kuralına uymak kaydıyla misafirler gelin ve damatla bireysel fotoğraf çekimi yapabilecek.
  2. Bu Genelge kapsamında düğün yapılacak mekânlarda, kişiler arasında temasa neden olabilecek ya da mesafe kuralına aykırılık oluşturulacak oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmayacak (gelin ve damat hariç). Sadece misafirlerin dinlemesine yönelik müzik yayını (canlı müzik dâhil) yapılabilecek.

Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler ile ilgili genelgede yer alan tüm maddeler için  Burayı tıklayabilirsiniz.

Haber: Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu