Köşe Yazıları

Balıkesir’de Ekonomi Ve Kobiler

Balıkesir’de Ekonomi Ve Kobiler

İş dünyası yeni kurgularla önümüzdeki dönemlere hazırlık yapıyor. Dijitalleşme ve yenilenmenin iş takibinde 7/24 sisteminin yakın merceğe alınarak incelenmesi ve fırsatlar yaratmak için planlar yapılıyor. Balıkesir’de iş dünyası hazırlıklarını kendilerine göre zaman zaman belirli toplantılarla bir araya gelip gruplar halinde kendi stratejilerine odaklanarak yapıyor ancak küçük işletmelerin es geçtiği durumlar var.

Covıd-19 panemisi özellikle küçük işletmelerin ve yeni girişimcilerin kabusu oldu. Yenilenemeyen ve yeni düzende dijitalleşmeyi yakalayamayan üretim aşamasında dijitale ağırlık vermeyenler çaresiz kaldı. Kimi kapandı kimi kapanma ile karşı karşıya. Malum tam kapanma döneminde üretimin durmadığı işyerlerine nazaran dijtalde üretim veyahut satış ağırlıklı sistemi kuramayan kapıları kapadı  Covid-19 pandemisiyle birlikte dünya ekonomisi dijitalleşme temelinde yeniden dizayn ediliyor. Tüm sektörlerin iş yapış şekillerinin etkilendiği yeni düzende KOBİ’ler başta olmak üzere Türkiye’deki üreticilerin rekabete devam etmeleri için dijitalleşme şart. Dijitalleşme stratejisi tüm üreticilerin kullanması gereken sistem.

Uzaktan Çalışma ve Eğitim Alanında Temkinli Yaklaşımlar

Dijitalleşmenin şüphesiz ki en büyük değişime uğrattığı alanlar uzaktan çalışma ve eğitim oldu. Üreticiler ve işletme sahipleri zorunlu haller dışında çalışmaya devam etse de her zaman temkinli olmak ve farklı koşullara hazırlık yapmak gerekiyor. Ekonominin amiral gemisi KOBİ’lerin dijitalleşmesi için hem devlete hem de bu teknolojileri geliştiren şirketlere büyük görevler düşüyor. Teknoloji ve Ar-Ge destekleri ekseninde sürdürülebilir bir Ar-Ge politikası izlenmeli, destek ve teşvikler artırılmalılar. Diğer taraftan, KOBİ’ler tarafından rahatlıkla kullanılabilecek ve en küçük işletmenin bile satın alma kapasitesine olanak sağlayacak çözümler geliştirilebilmelidirler.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu