Balıkesir’de Elma Bahçelerinde Alarm!

Balıkesir’de Elma Bahçelerinde Alarm!

Balıkesir’de Elma Bahçelerinde Alarm!

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yaşanan zirai don olayının ardından tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, don olayından etkilenen elma bahçelerini yerinde inceleyerek üreticilerle istişarelerde bulundu.

Dursunbey’de Elma Bahçeleri Don Etkisinde

Özellikle gece saatlerinde yaşanan ani sıcaklık düşüşleri, başta elma olmak üzere birçok tarım ürününde zarara yol açtı. İl Müdürü Dr. Düzgün, Dursunbey’deki elma üreticileriyle bir araya gelerek sahadaki güncel durumu değerlendirdi ve destek mekanizmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Zarar Gören Üreticilere Devlet Desteği Verilecek

Zirai don sigortası bulunmayan ancak Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticiler için sevindirici bir gelişme duyuruldu. ÇKS’ye kayıtlı olup don olayından zarar gören üreticilerin, ürün üretimi için yaptığı harcamalar, hasar oranına göre karşılanacak. Böylece üreticilerin yaşadığı maddi kayıplar en aza indirilmiş olacak.

Saha Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Dursunbey başta olmak üzere don olayından etkilenen bölgelerde incelemelerini sürdürüyor. Ekipler, üreticilerin mağduriyetini azaltmak ve üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla hem teknik destek veriyor hem de gerekli raporlamaları titizlikle hazırlıyor.

Serap Acar

İlgili haberler

Balıkesir’de Nisan Ayında Tercih Edilen O Çiçek!

son dakika elma çks il tarım ve orman müdürlüğü zirai don balıkesir tarım Balıkesir’de Elma Bahçelerinde Alarm!