Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de En İyi Trekking Alanları

Balıkesir’de En İyi Trekking Alanları: Trekking nedir? Balıkesir’de Trekking alanları nereler… İşte haberimizde sizler için o alanları derledik.

 

Balıkesir’de En İyi Trekking Alanları

Balikesir 17

TREKKİNG NEDİR?

Genelde gruplar halinde yapılan, bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, hafif tempolu spor yürüyüşlerine Trekking denir.

Ayrıca yürüyüş için uygun ekipman, su ve yeterli gıda almalısınız. Mola saatlerini belirlemek gerekiyor. Dahası zorlu iniş, tırmanış ve yürüyüşler gerçekleştirilir.

 

Trekking

Araçla ve Trekking ile  gidecek  güzergâhlar:

  • Mehmetalan Köyü- Yayla Tepe(Araç ile)
  • Yayla Tepe- Ayı Deresi(Trekking)
  • Ayı Deresi- Mehmetalan Köyü (Araç ile)

 

Trekking Car

Araçla Gidilebilecek Güzergâhlar:

Avcılar Köyü, Dereçatı Mevkii, Doyran Köyü, Metmetalan Köyü, Yayla Tepe, Tozlu Mevkii, Türkmen Yaylası, Sarıkız, Tavşanoynağı Tepe, Dumanlı Mevkii, Gürlek Çeşme, Çamlıbel Köyü Güzergâhı.

 

Camlibel

Çamlıbel’de trekking alanı:

Yeşil bir vadiden Edremit Körfezi’ne bakan Kaz Dağları’nda bir köy.

Köyün tarihi Bizans dönemine kadar uzanıyor. Evler zamanında tahta baraka şeklinde yapıldığı için eskiden adı Tahtaköy’dü ama 1972 tarihinde Çamlıbel olarak değişti. Burada Trekking alanları tam doğa yürüyüşü için mümkündür.

Spor haberleri için tıklayınız.

Balıkesir’de su sporları hakkında bilgi almak için tıklayınız.

gazetemerhaba

 

Trekking , Hiking’e göre daha fazla malzeme taşınan , daha zor yollarda yürünen ve gecenin yürüyüş rotası üzerinde Doğada Kamp yaparak ( veya varsa Pansiyonda konaklayarak ) ertesi gün de yola devam edilen ( birden fazla günü içeren ) faaliyetlerdir. Dolayısıyla Kamp malzemeleri listesi , yiyecek  içecek gibi konuların daha detaylı planlanması gereken daha kapsamlı ve profesyonel bir faaliyettir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu